De Hoeksche Boerin start vanaf maandag met het telen van wiet op een halve hectare in Zuid-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het eerste proefoogst plantje groeide als kool

Zuid-Beijerland – Eindelijk is het allemaal rond laat de Hoeksche Boerin vandaag weten op haar Facebookpagina vanaf a.s. maandag gaan we starten met het telen van wiet aldus de Hoeksche boerin ( Trudy Schoenmakers de Jong ).

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar na maanden van overleg hebben we nu groen licht gekregen. Mede dankzij de Gemeente Hoeksche Waard en de Politie Hoeksche Waard, waar het landbouwbedrijf veel  gesprekken mee heeft gehad, zijn alle vergunningen binnen.

Voor ons een geheel onbekende teelt, maar och, in onze mooie kleigrond verwacht ik een goede opbrengst laat de boerin weten. Wij boeren kunnen tenslotte goed met plantjes overweg. En de prijzen per kg liggen hoger dan de graanprijzen?.


We hebben al enkele afnemers gesproken en ook zij zijn blij met onze nieuwe teelt. Enkele Coffeeshops zullen het afnemen, maar ook enkele klanten uit de medische wereld. Wij zullen starten met een halve hectare (5000m2) Heel spannend hoe deze teelt gaat lopen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het verloop hou dan de Facebookpagina van de Hoeksche Boerin in de gaten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.