Windwatermolen de Idahoeve Tiengemeten in gebruik genomen

187

TIENGEMETEN – Bij de Idahoeve op Tiengemeten is vandaag de windwatermolen officieel in gebruik genomen. In het bijzijn van makers en sponsors werd de molen feestelijk onthuld. De windwatermolen is mogelijk gemaakt door een waardecheque die Parnassia Groep gewonnen heeft bij een prijsvraag van Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, over verduurzamen van energie. De molen voorziet de drinkbakken van het vee van vers water.

Na een korte toespraak van Paul de Bruijn, directeur/bestuurder van HW Wonen (verhuurder van de Idahoeve), vertelde Jesse Schrama, productmanager Energie bij Intrakoop, over Intrakoop en de reden van de duurzaamheidsprijsvraag. Bernadette van Gigch, energiemanager van Parnassia Groep, benadrukte het belang van duurzaamheid binnen Parnassia Groep. Helmoed Weghorst, woonbegeleider van de Idahoeve, beschrijft hoe de molen met behulp van velen op de Idahoeve is geplaatst. Ruud van Eck van Bosman Watermanagement vertelde tot slot hoe zij hebben samengewerkt met de medewerkers van Landbouwwinkel.nl om de windwatermolen te plaatsen bij de Idahoeve. De middag eindigde met een rondleiding door de Idahoeve en de onthulling van het bord met sponsoren, die de windwatermolen mogelijk hebben gemaakt.

Duurzaamheidsbeleid

Deze windwatermolen past naadloos in het duurzaamheidsbeleid van Parnassia Groep. Al jaren werken we aan verduurzaming van ons energiegebruik, omdat we een actieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu voor onszelf en toekomstige generaties.

Prijsvraag

‘Welke zorgaanbieder bereikt het meest bij het verduurzamen van energie in zijn organisatie en hoe is dat gerealiseerd?’ was de prijsvraag in 2018 die Intrakoop had uitgeschreven. Parnassia Groep won met deze prijsvraag een bedrag van € 2.500,-. Gekozen werd voor het duurzaamheidsproject windwatermolen op Tiengemeten. Deze molen pompt nu het water op waardoor de drinkbakken van het vee voorzien blijven van vers water. Daarnaast is het mogelijk de tuinen van water te voorzien.

De Idahoeve

De Idahoeve is een beschermde woonvorm van Antes/Bavo Europoort, onderdeel van Parnassia Groep. De Idahoeve biedt de mogelijkheid om te leven en te werken in de natuur. Doel van het verblijf is om bewoners te begeleiden naar een meer zelfstandige leefwijze. Een intensieve en persoonlijke benadering staat hierin centraal.

Intrakoop

Intrakoop heeft de prijsvraag “Verduurzaming energie in de zorg” uitgeroepen om leden te stimuleren meer te doen aan het verduurzamen van energie en hierover kennis en ervaringen met elkaar te delen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.