Goudswaardse Boys onderuit in Zwijndrecht

1 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Zwijndrecht – Afgelopen zaterdag incasseerde Goudswaardse Boys met 10 man een pijnlijke nederlaag tegen kampioenskandidaat ZBC ’97 in Zwijndrecht.

Gedurende de eerste helft waren beide ploegen qua veldspel aan elkaar gewaagd, maar waren de betere kansen voor de thuisclub. Doelman Bryan Huijzers moest handelend optreden bij serieuze scoringsmogelijkheden van Elvis Versluis, Mario Bolder en Kenneth Klaverweide.

Enkele minuten na de onderbreking mocht Zwijndrechter Kenneth Alien niet mopperen toen zijn overtreding binnen het strafschopgebied op Floris van der Weijden onbestraft bleef. Dat de arbiter desondanks over ware arendsogen beschikte bleek even later. Van grote afstand werd geconstateerd dat een verdedigende ingreep van Goudswaarder Wesley van Gijzen op de doorgebroken Elvis Versluis onreglementair was. Dientengevolge moest de formatie van trainer Leo Tol de resterende 39 minuten met een man minder verder. Met tussenpozen van ongeveer tien minuten profiteerde ZBC ’97 van deze overtalsituatie en liep via Giovanni Klaverweide, Elvis Versluis en Kenneth Klaverweide uit naar een 3-0 zege.