‘s-Gravendeel wint bij Jonge Spartaan

72

Middelharnis – Op een koud en winderig Sportpark Spartacus wist ’s-Gravendeel de drie winstpunten mee te nemen uit Middelharnis. Maar makkelijk ging het niet.

De thuisploeg begon fel en creëerde in de beginfase wat kansjes. Met een venijnig schot probeerde Tim Driece doelman Dennis Sleiffer te verschalken, maar deze stond op de goede plek. Kort hierna moest de doelman wederom reddend optreden na een poging van De Jonge Spartaan zijde. ’s-Gravendeel kroop langzamerhand iets uit de schulp. Een kopbal van Sven Akkerman kon door doelman Ferry de Koning gekeerd worden. Na een half uur spelen een mooi opgezette aanval aan ’s-Gravendeel kant. Leon de Jong kwam net een teenlengte tekort om af te ronden. Tegen het eind van de eerste helft kreeg De Jonge Spartaan nog een mogelijkheid om iets aan de stand te doen. Maar doelman Sleiffer stond een kopbal van Marc Peeman in de weg en Steven Oosthoek mikte met een geplaatst schot net over de kruising, zodat er met de
0-0 stand gerust werd.

’s-Gravendeel kwam in de tweede helft iets beter uit de kleedkamer. Spits Sven Akkerman miste net de precisie om ’s-Gravendeel aan een voorsprong te helpen. Dat deed Marco Kruijthof in de drieënvijftigste minuut wel. Vanaf de rechterkant begon Kruijthof aan een Arjen Robben achtige solo en wist met een uithaal doelman de Koning te passeren, 0-1.Kruijthof kreeg kort na de openingstreffer de kans op nog een doelpunt. Maar de bal stuiterde op het hobbelige veld net op toen hij de bal langs de Koning wilde plaatsen, de bal verdween dan ook naast het doel. Bij De Jonge Spartaan had men weinig zin om deze thuiswedstrijd te verliezen en ging op zoek naar een doelpunt. Maar het had net de finesse niet of doelman Sleiffer stond in de weg.
Tegen het eind van de wedstrijd kon men aan ’s-Gravendeel zijde opgelucht de armen in de lucht steken omdat Marco Kruijthof zijn tweede doelpunt van deze middag mocht aantekenen.
En toch was het nog billen knijpen voor ’s-Gravendeel. Het was aan doelman Sleiffer te danken dat ’s-Gravendeel tot aan de negentig minuten op de klok de nul kon houden. Maar in de extra tijd wist De Jonge Spartaan via invaller Sietse v/d Weele nog terug te komen naar 1-2. Kort hierna blies arbiter Wigleven voor het einde van de wedstrijd waardoor ’s-Gravendeel de winst mee kon nemen richting het durp.

Volgende week een leuke pot. Dan komt namelijk de koploper in de derde periode Rhoon, met één punt voorsprong op ’s-Gravendeel, op bezoek. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

Opstelling De Jonge Spartaan:
Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Gerben v/d Weele, Marc Peeman (Norman Leune), Gerben Prins, Steven Oosthoek (Sietse v/d Weele), Tim Driece (Jeroen Geldof), Stan Melissant, Jordy Frank, Ferry de Koning

Opstelling ’s-Gravendeel:
Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Leon de Jong, Youri Ton (11de Ivar de Boer), Jelle v/d Starre (73ste Mitch Klijn), Sven Akkerman, Marco Kruijthof

Arbiter: W. Wigleven

Scoreverloop:
53ste 0-1 Marco Kruijthof
85ste 0-2 Marco Kruijthof
90+2 1-2 Sietse v/d Weele

Gele kaarten:
Jordy Westein, Jorrit van Driel, Maurits Kuiper en Ivar de Boer (allen ’s-Gravendeel)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.