Gemeente Hoeksche Waard geeft nieuwe inwoners HoekscheWaardPas cadeau

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Begin januari verhuisde Sylvia van der Drift met haar gezin vanuit Vlaardingen naar Zuid-Beijerland. “We grapten vaak dat we met een inburgeringstraject bezig zijn,” vertelt Sylvia. “De HoekscheWaardPas is hierbij een welkome ondersteuning. - Foto: Laura van de Rijt

HOEKSCHE WAARD – Nieuwe inwoners van Gemeente Hoeksche Waard krijgen sinds dit jaar een HoekscheWaardPas cadeau. De pas geeft recht op een jaar lang voordeel bij ruim honderd aangesloten bedrijven in de Hoeksche Waard. De HoekscheWaardPas stimuleert lokaal kopen, als basis voor een vitale Hoeksche Waard. “Daar staan wij als gemeente natuurlijk volledig achter,” vertelt Monica van der Vlies, Adviseur Dienstverlening bij Gemeente Hoeksche Waard.

De Hoeksche Waard op de kaart
Het is bij de gemeente gebruikelijk dat nieuwe inwoners en pasgeborenen een welkomstcadeau ontvangen. Monica licht toe: “Met het ontstaan van de nieuwe Gemeente Hoeksche Waard waren we op zoek naar een cadeau waarmee we de Hoeksche Waard op de kaart konden zetten. De HoekscheWaardPas is hiervoor het ideale middel. De pas nodigt inwoners uit om op verkenning te gaan in de Hoeksche Waard, door middel van aantrekkelijke kortingen bij regionale bedrijven. Het mes snijdt aan twee kanten: inwoners krijgen inzicht in wat onze regio allemaal te bieden heeft en lokale ondernemers profiteren van meer klanten. Verder doneert HoekscheWaardPas € 5,- per geactiveerde pas aan een lokaal goed doel of verenging naar keuze. Op deze manier bouwen we samen aan een stevige en gezonde Hoeksche Waard, waar het leuk wonen, werken en recreëren is.”

Welkom gevoel
Begin januari verhuisde Sylvia van der Drift met haar gezin vanuit Vlaardingen naar Zuid-Beijerland. “We grapten vaak dat we met een inburgeringstraject bezig zijn,” vertelt Sylvia. “De HoekscheWaardPas is hierbij een welkome ondersteuning. Zo weten we wat er allemaal in de buurt te halen en te beleven valt, zoals leuke winkels en restaurants. Dat we de pas gratis konden aanvragen vinden we een leuk initiatief van de gemeente.”  

Een vitale Hoeksche Waard    
Martin Herlaar, (mede) initiatiefnemer van de HoekscheWaardPas, is erg trots op de samenwerking met Gemeente Hoeksche Waard. “Dankzij de gemeente krijgen we er veel nieuwe leden bij. Hoe meer inwoners, bedrijven en verenigingen zich aansluiten hoe groter het effect van de HoekscheWaardPas. Lokaal shoppen draagt bij aan een vitale economie. Het geld blijft langer in de regio, in plaats van dat het in één keer wordt uitgegeven bij een grote binnen- of buitenlandse speler die het geld uitkeert aan zijn aandeelhouders. Dit biedt op termijn niet alleen financieel voordeel, maar ook voordelen op het gebied van sociale samenhang, werkgelegenheid en een aantrekkelijk vestigingsklimaat.”

Sneeuwbaleffect
De HoekscheWaardPas wil in de Hoeksche Waard een sneeuwbaleffect op gang brengen. Martin licht toe: “Hoe meer leden, hoe meer lokale bestedingen en hoe hoger de verenigingsinkomsten. Dankzij de samenwerking met de gemeente gaat de sneeuwbal nog harder rollen en daar profiteren alle Hoeksche Waarders van mee.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.