De Hoeksche Waard krijgt haar eigen Monopolyspel

1230
Foto Monopoly

Hoeksche Waard – Monopoly, het meest gespeelde bordspel ter wereld, krijgt dit najaar een Hoeksche Waardse editie. Deze eenmalige uitgave wordt geheel en al toegesneden op de gemeente Hoeksche Waard met al haar bijzonderheden. Verschillende dorpen zoals Oud-Beijerland, Strijen of Numansdorp zijn straks vertegenwoordigd met een paar van hun straten. Lokale bedrijven en organisaties hebben de mogelijkheid hun plek op het spelbord te claimen door bijvoorbeeld een straat te adopteren. Dit unieke spel zal eind november 2019 klaar zijn.

 
Een eigen plek op het speelbord
Lokale bedrijven, organisaties en verenigingen krijgen de kans om een positie op het spelbord te bemachtigen. Dit door bijvoorbeeld een straat (met officieel eigendomsbewijs!) of een Kans- of Algemeen Fondskaart te adopteren. Ook de stationsplekken en de nutsbedrijven Waterleiding en Elektriciteit kunnen toe-geëigend worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een makelaar die een straat koopt, waar vervolgens tijdens het spelen huisjes op geplaatst worden. Ook de link naar een horecabedrijf is snel gemaakt wanneer men een hotel op zijn of haar straat plaatst. Er zijn legio mogelijkheden om de connectie tussen een onderneming en het geadopteerde item op het spelbord duidelijk te maken.

Collectorsitem
Door de beperkte oplage en eenmalige uitgave is het Hoeksche Waardse  Monopolyspel op voorhand al een collectorsitem. Doordat de licentie voor tien jaar wordt afgegeven, mag in 2029 pas weer een nieuwe regioversie gemaakt worden. Het familiespel leent zich uitstekend als relatie- of kerstgeschenk en als prijs of weggever bij een lokale marketingactie. Organisaties die interesse hebben in een bordpositie, spellen willen bestellen voor relaties of meer informatie wensen over alle adoptiemogelijkheden, kunnen mailen naar [email protected] of bellen: 06-83233109.

Officiële versie
De ontwikkeling is in volle gang en eind november verschijnt de eenmalige Monopolyversie van de Hoeksche Waard. Het spel wordt ontwikkeld door M-Gifts in samenwerking met de Monopolylicentiehouder Identitygames, de gemeente en VVV Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.