Luilakken ( brommers rijden ) tijdens de Koningsnacht in Oud-Beijerland verloopt niet helemaal goed

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Pixabay

Oud-Beijerland Het is een traditie: het luilakken in Oud-Beijerland, in de Hoeksche Waard. Met luid kabaal trekken jongeren met scooters en brommers door het dorp, om zoveel mogelijk lawaai te maken tijdens Koningsnacht. Nadat diverse inwoners onlangs hebben geklaagd over de overlast die ze verwachte was de politie vannacht met meerdere motoren aanwezig, en dat verliep niet helemaal goed omdat de motoren van de politie tussen de brommers doorreden waardoor de brommer bestuurders schrokken en er valpartijen daardoor kwamen. 

Lees hier het bericht wat de politie op maandag 29 april naar buiten bracht.
Onderstaand een bericht wat Hilco Fransooijs op Facebook plaatste,  Hilco die met de motor voor op reed op alles in goede banen te leiden.

Het jaarlijkse ‘Luilakken’ zit er weer op! Een traditie die al jaren goed verloopt. De DBOtjes (doelloos blokjes om) die we maken in deze 2 uurtjes herrie in de vroege morgen moet in stand blijven! De geur van benzine en met elkaar gezellig een passie delen mag niet verboden worden. De handhaving die dit jaar vanuit de gemeente optrad de politie, zowel herkenbaar als onherkenbaar was echter bedroevend te noemen.

Mede door het feit dat 2 motoragenten het noodzakelijk vonden met 130 door de groep heen te rijden geeft mij aanleiding een tegenwoord te geven hierop. Met deze actie onstond totale paniek. Een valpartij als gevolg. We reden normaal met enkel alleen wat geluid.

Als de gemeente wil dat we normaal doen, wat we nu ook deden, verwachten we dit met elkaar ook terug van de politie. Politie op de been is goed alleen als we ons gedragen waarom dan zelf asociaal gedrag vertonen?? De uitspraak van een motoragent: we snappen jullie we zijn zelf ook jong geweest, is totaal ongepast. We hebben de agent geconfronteerd met zijn rijgedrag. Samen met een andere motorrijder namen we het voortouw en lieten de groep achter ons aan rijden, zo blijft de boel onder controle. We hebben zelfs mensen erop aangesproken zich te gedragen. Dus vanuit onze groep was er een handhaving om ‘normaal’ te doen.

Volgend jaar herhalen we deze traditie, en ik mag hopen dat de politie ons van 6 tot 8 uur ons op veilige wijze ons laat rijden, en niet zelf op onveilige wijze ons op stang jagen. Want dat gebeurde echt dit jaar! Een ieder fijne Koningsdag en tot volgend jaar!!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren