Hoeksche Duiven op de planken met musical ‘Hartenlust’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Stichting De Hoeksche Duiven brengt de musical terug in de Hoeksche Waard. Op zaterdag 11 en vrijdag 17 mei brengt het senioren-musicalgezelschap de tragikomische voorstelling ‘Hartenlust’ in partycentrum Concordia in ’s-Gravendeel op de planken.

De Hoeksche Duiven begonnen in 2016 onder de vleugels van Welzijn Hoeksche Waard, dat een project opstartte voor senioren die wilden kennismaken met het fenomeen musical. Dat leidde tot de voorstelling ‘Er zit een duif op het dak’, die in 2017 in Puttershoek in première ging. Het project kreeg een vervolg met de musical ‘We zijn er bijna’, die in 2018 werd gebracht. In de zomer van dat jaar besloten De Hoeksche Duiven, gesteund door Welzijn Hoeksche Waard, op zelfstandige basis verder te gaan. Een stichting werd  opgericht, een bestuur gevormd en een creatief team geformeerd.

Van de hand van schrijfster Tineke van Zalinge is het script voor Hartenlust. De musical wordt geregisseerd door Alexis Bloemen, Marian Meeusen fungeert als zangcoach en Arianne Vermeulen heeft de Duiven ondersteund als danscoach. Daarnaast is de voorstelling voor een groot deel ook door zelfwerkzaamheid van de Duiven ontstaan: er is in de voorbije periode hard gewerkt aan het maken van het decor, de outfits en de promotie.

De musical Hartenlust handelt over het gelijknamige koor, geleid door de flamboyante dirigente Alies. Het koor beleeft zware tijden: de muzikale prestaties zijn niet om over naar huis te schrijven, financieel loopt het bepaald niet op rolletjes, er zijn fricties tussen koorleden en de toekomst van de oefenruimte – De Rode Duif – staat ook nog eens op losse schroeven. Bovendien duikt er zomaar een nieuw groepslid op, dat de dynamiek binnen het koor op scherp zet. Dat leidt uiteindelijk tot een bijzondere climax.

De kaartverkoop voor Hartenlust loopt via de website www.hoekscheduiven.nl. De voorstellingen beginnen op 11 en 17 mei om 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. En zoals ook in de afgelopen jaren gold: kom, geniet en leef mee met de Duiven!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren