Werknemers RET en NS leggen op dinsdag 28 mei 24 uur het werk neer.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Regio – Werknemers bij de NS en het stadsvervoer in  Rotterdam, Amsterdam en Den Haag gaan op dinsdag 28 mei de hele dag staken voor een goed pensioen op die dag rijden de de bussen, trams en metro’s van de RET Niet en rijden tevens de treinen van de NS niet. 

 Naast het openbaar vervoer zijn er ook oproepen uitgegaan om in de metaalindustrie, de bouw en andere sectoren te staken op woensdag 29 mei, de grote pensioenactiedag. 

Op 18 maart werd door de bonden al een actiedag voor een goed pensioen gehouden. Toen legden de NS en RET het werk voor 66 minuten neer. Die dag werd halverwege afgebroken vanwege de aanslag in Utrecht. 

Eisen

Eind vorig jaar is het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen vastgelopen. De bonden voeren actie met als drie belangrijkste eisen:

  • Bevries de AOW-leeftijd en schrap de boete op eerder stoppen, zodat ook mensen met zwaar werk en ploegendiensten gezond hun pensioen kunnen halen
  • Indexatie voor elke generatie: een pensioen dat meestijgt met de prijzen. Ook willen we dat de negatieve gevolgen van de overgang naar een nieuw pensioenstelsel worden opgevangen. 
  • Een pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.

Het kabinet is nog niet ingegaan op de eisen rond AOW en pensioen. Daarom kondigen de bonden opnieuw acties aan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren