Informatieavond windpark Oude Mol in Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJENSAS = Op donderdag 23 mei organiseert gemeente Hoeksche Waard samen met de initiatiefnemer van het windpark Oude Mol in Strijensas een informatieavond.

Tijdens deze avond geeft de initiatiefnemer een presentatie over de huidige stand van zaken van het windpark Oude Mol. Ook kunt u tijdens deze avond vragen stellen aan de gemeente of de initiatiefnemer.

De informatieavond is op donderdagavond 23 mei 2019 om 19.00 uur in Verenigingsgebouw Strijensas, Havenstraat 5, 3292 AB Strijensas. Indien u vragen heeft over het windpark Oude Mol kunt u contact opnemen met projectleider Moniek Stapel via telefoonnummer 088 – 647 14 21

Project: Oude Mol

Sinds 2001 kijken de zes windmolens van windpark Clothildis in de Mariapolder uit over het Hollandsch Diep. Zij voorzien jaarlijks zo’n 3000 huishoudens van groene stroom en hebben sinds 2001 zo’n 96.000 ton CO2 bespaard. Daarmee hebben zij bijgedragen aan de duurzame doelstellingen van de gemeente Strijen en de provincie Zuid-Holland.

Na 16 jaar draaien is het tijd voor vernieuwing. De provincie Zuid-Holland heeft besloten dat de bestaande capaciteit van het windpark in de Mariapolder moet worden opgeschaald naar minimaal 15 Megawatt. Wij, de familie Dekker, hebben samen met de gemeente strijen en de Renewable Energy Factory het initiatief genomen om dit te realiseren. Met ambitieuzere doelstellingen van de gemeente & provincie en verbeterde techniek, is besloten om de zes oude windmolens te vervangen voor vier grotere moderne windmolens. Elke turbine zal zo’n 4 Megawatt per jaar produceren. Samen voorzien ze jaarlijks zo’n 15.000 huishoudens van groene stroom en besparen ze jaarlijks 30.000 ton CO2.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren