ZBVH’s Bislimi velt Zinkwegse Boys

Zuid-Beijerland – In een wedstrijd waarin kansen heel schaars waren, heeft de klasse van ZVBH-aanvaller Dejan Bislimi tegen Zinkwegse Boys de doorslag gegeven. Zijn twee goals voor rust en een puike assist voor de enige goal na rust zorgden voor een 3-0 uitslag.

Omdat ZVBH vaak ingezakt speelt en de lange bal van achteruit hanteert, begon Zinkwegse Boys met een aangepast speelstijl, min of meer gelijk aan dat van de tegenstander. Twee ploegen die het spel niet wilden maken zorgden voor een wel erg kalme start. Met twee kleine kansjes van de thuisploeg en een halve mogelijkheid voor Zinkweg was er al een kwart wedstrijd voorbij. Een vrije trap van ZBVH in de 26eminuut was de eerste bal die tussen de palen werd geschoten. ZWB-keeper Stephan van Ruiven was echter bij de les en tikte de bal uit de kruising. Zinkwegse Boys wist soms aardig te combineren tot ongeveer de rand van het strafschopgebied, daarbinnen was de ploeg onmachtig. Met twee goals tussen de 36een 39eminuut drukte Dejan Bislimi zijn beslissende stempel op de wedstrijd. Eerst met een snelle uitbraak, waarbij hij de bal vanaf de linkerkant van de 16 langs de ver uit zijn komende Van Ruiven schoot en bij de tweede gaf hij Van Ruiven met rollertje in de korte hoek opnieuw het nakijken. Uit een tegenstoot op slag van rust schoot John Ackon namens Zinkweg over.

Met de inbreng van Peter van Dam voor deel twee tapte Zinkwegse Boys uit een wat vuriger vaatje. Dat leverde hem binnen twee minuten twee waarschuwingen op voor praten, maar de toon was gezet. Er volgden drie kansen op rij voor de tot spits gebombardeerde Mees Lebbink, maar een goal bleef uit. Daarop beet ook ZBVH meer van zich af. Dat was teveel voor de scheidsrechter, die een hele serie overtredingen van beide kanten, waaronder twee mogelijke strafschoppen voor ZBVH, onbestraft liet. Een klein relletje kon niet uitblijven. Met de merkwaardige combinatie van een gele kaart tegen én een vrije trap vóór Zinkweg werd de wedstrijd vervolgd. De gebroeders Duncan en Sean Vogel ruilden ondertussen van plek op veld en bank. ZBVH viel terug in haar bekende spel: inzakken en de lange bal hanteren. Dat past de ploeg het beste en dat was ook de inleiding tot de laatste treffer. In de 79eminuut snelde Bislimi over links bijna tot aan de achterlijn, vanwaar hij met een strakke voorzet de inlopende Twan Breure op maat bediende. Diens harde kopbal sloeg onhoudbaar tegen de touwen, waarmee de eindstand van 3-0 was bereikt.