Raad van State: Windmolens zo hoog als de Euromast toegestaan bij Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Uitzicht vanaf de kant van Heinenoord.
HOEKSCHE WAARD – Bij Heinenoord langs de Oude Maas in de Hoeksche Waard mogen vijf grote windturbines komen. Dat heeft de Raad van State woensdag 19 juni bepaald. De tiphoogte van de windturbines bedraagt ten hoogste 187 m. De uitspraak van de Raad van State kunt u hier bekijken.

Verschillende inwoners van de Hoeksche Waard, verenigingen van eigenaren van vakantiewoningen en van een appartementencomplex en de Stichting Wind van Voren hadden beroep aangetekend  bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, net als de gemeente Barendrecht. Zij vrezen dat de windturbines hun woongenot aantasten door geluidhinder en slagschaduw, en vrezen voor gezondheidsschade. Ook vinden zij dat de windturbines het landschap en de natuur aantasten. Daarnaast zouden er geschikte alternatieve locaties zijn en is de gevolgde procedure volgens de bezwaarmakers niet goed verlopen. De besluiten voor het windpark zijn volgens hen in strijd met Europees recht en internationale verdragen. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zaak op 15 november en 4 december 2018 op zitting behandeld en de uitspraak was vandaag op woensdag 19 juni.

Nu de zaak bij de Raad van State verloren is, overwegen de tegenstanders naar het Europese Hof te stappen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren