Suze Groeneweg Lezing in Heinenoord druk bezocht

265

Heinenoord – Op vrijdag 28 juni werd de jaarlijkse Suze Groeneweg lezing georganiseerd door Olga Guttenberg-Magno Bataglia van de PvdA en Miranda den Tuinder van D66 . PvdA tweede kamerlid Kirsten van den Hul droeg en geweldig inspirerend verhaal over vrouwen en ambities over ja durven zeggen, nee durven zeggen en durf te dromen voor.

In haar inspirerende lezing over vrouwen en ambities waren dit de dingen waarvan zij vindtdat vrouwen die vaker moeten doen. Daarna ontstond een gesprek met de enthousiaste aanwezigen over gelijke behandeling, emancipatie en de positie van mannen en vrouwenvandaag de dag.

De gezamenlijke conclusie was dat het eerste vrouwelijke Tweede-Kamerlid van Nederland, Suze Groeneweg uit Strijensas, nog altijd een inspiratiebron is. ,,Iedereen kan op zoek naar d Suze in zichzelf. En de emancipatie is een zaak van mannen en van vrouwen.’’

De jaarlijks terugkerend lezing is een initiatief van de PvdA en D66 in de Hoeksche Waard, die daarmee eer betonen aan de vrouw die zich heeft ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid en haar medemensen.Thema’s die 100 jaar naar dato nog zeer actueel zijn!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.