Klaaswaalse schrijfster Marja Visscher komt met historische roman ‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Klaaswaal – Eind augustus verschijnt de historische roman ‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ geschreven door de Klaaswaalse auteur  Marja Visscher. Het boek verschijnt bij uitgeverij Zomer & Keuning.

De gemeente en de middenstand in Amsterdam zijn bezig om de Mandenmakerssteeg wat op te vrolijken en gangbaarder te maken voor het winkelend publiek met o.a. historische straatlantarens. Men heeft in samenwerking met het Museum Amsterdam een leuk plan opgevat om daarin ook de presentatie van de  door Marja Visscher geschreven roman te betrekken. In de steeg heeft men het oog laten vallen op twee uitsparingen in de muur. Men wil daar een foto plaatsen en het verhaal van het Limoenwijf. Via een QR code komt er een doorverwijzing naar het Amsterdam Museum, waarbij ook de roman ‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ vermeldt zal worden.

De pandeigenaar is al akkoord dat de uitsparingen daarvoor gebruikt mogen worden. Het museum is momenteel in gesprek met de gemeente en zal een voorstel doen voor de presentatie en een historische avondwandeling. Een geweldige start voor dit historische verhaal van het Pachtersoproer van 1748.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren