Waterschap plaatst extra pomp in Piershil om het waterpeil omhoog te brengen vanwege de droogte

212

PIERSHIL – Het is de afgelopen tijd lang droog geweest. Daardoor is het waterpeil op sommige plaatsen gezakt. In Piershil is daarom een extra pomp neergezet.

Gistermiddag heeft Hollandse Delta uit voorzorg een noodpomp geplaatst bij de haven in Piershil ( Gemeente Hoeksche Waard). Deze pomp kan water uit de rivier het Spui inlaten. Dit wordt gedaan om het waterpeil in de achterliggende polder op niveau te houden. Ondanks de regenbuien deze week heeft de droogte van de afgelopen periode ervoor gezorgd dat de waterstand gedaald was. Het lukt dan niet altijd om via de vaste inlaat water in de sloten te pompen. Met de noodpomp lukt dat wel. De pomp blijft zo lang dat nodig is staan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.