Verslaggever volledig bedolven onder de prijswinnende huskies van Roderick Glastra en Anita van Steijn uit Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Roderick Glastra en Anita van Steijn uit Numansdorp - Foto RTV Rijnmond
Numansdorp – Negentien wereldkampioenen tegelijkertijd interviewen kan een uitdaging zijn, zeker als er zeventien Siberische husky-honden bij zitten. Verslaggever Maurice moest er aan geloven. Hij beleefde een dag die hij niet snel zal vergeten, compleet met ongekend veel hondenknuffels.

Roderick Glastra en Anita van Steijn uit Numansdorp zijn ‘heel erg trots’ op hun kampioenen. Glastra heeft het WK Sledehondrennen al meerdere malen gewonnen, afgelopen jaar werd hij derde.

 

Glastra is opgegroeid tussen de sledehonden. Hij is niet anders gewend dan tussen de husky-honden te leven. De wedstrijden loopt hij met acht honden, maar alle zeventien honden zijn kampioenen in zijn ogen. De honden kunnen niet wachten tot het interview met hun baasjes klaar is, ze staan allemaal voor de deur te wachten. Eenmaal buiten wordt verslaggever Maurice hartelijk ontvangen. Van Steijn moet bijspringen om hem overeind te helpen.

De zomer is niet het seizoen van deze honden, maar op de speelweide in Numansdorp komen ze de warme maanden wel door. “Ze hebben een zwembadje staan, dus ze kunnen de pootjes koelen.” Maar om te trainen is het voorlopig te warm.

Vanaf eind september gaan Glastra en de honden heel Europa weer door. Nu hebben ze alle negentien vakantie.

Ook dit jaar trekken verslaggevers  van onze mediapartner RTV Rijnmond zes weken weken lang door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week wordt de Hoeksche Waard uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.