Deel geen foto’s tijdens je vakantie op social media, inbrekers zitten ook op social media

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

HOEKSCHE WAARD – De vakantie’s zijn begonnen. Een hoop mensen zoeken de zon op en delen hun vakantiefoto’s op het social media.

Wees bewust dat inbrekers ook het social media gebruiken. Het advies is dan ook om geen  vakantiefoto’s te delen op het moment dat je ook daadwerkelijk op vakantie bent. Let daarbij ook op wat u neerzet. Het valt ons op dat er soms ook data worden gedeeld van wanneer tot wanneer de vakantie duurt. Inbrekers vangen dit op en weten precies welke dagen uw woning voor een langere periode niet bewoond word. Niets is vervelender thuis komen als er gepoogd of daadwerkelijk ingebroken is bij u thuis.

Ook al scherm je profiel op social media af het is nooit helemaal afgeschermd! 

Tips

  • Ga je op vakantie? Licht dan je buren in. Vraag of ze de post weghalen en de planten water geven. Vraag ook of ze op je woning letten.
  • Gebruik tijdschakelaars, het liefst meerdere. Stel ze verschillend in zodat er ‘s avonds toch licht brandt in huis. Je kan ook een tijdschakelaar gebruiken voor de radio. Zet de radio niet zo hard dat de buren er last van hebben.
  • Laat je huis er bewoond uitzien. Zet dus koffiekopjes op tafel en leg er wat tijdschriften neer.
  • Vraag je buren om af en toe de gordijnen open en dicht te doen of om hun auto op jouw oprit te zetten, mocht je een oprit hebben natuurlijk.
  • Stel op Facebook in dat alleen vrienden jouw berichten kunnen zien. Via het Helpcentrum op Facebook kan je lezen hoe je dat instelt.
  • Is elke ‘vriend’ op Social Media wel je vriend? Veel mensen voegen mensen toe op Social Media die ze misschien helemaal niet zo goed kennen. Bedenk dus goed wie er in jouw vriendenlijst staan en ‘ontvriend’ mensen waarvan je niet wil zien dat je op vakantie bent.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren