Ben jij al op expeditie geweest op het Haringvliet?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Nieuwendijk – Deze zomer tot 1 september vaart Expeditie Haringvliet zes dagen per week. Stap aan boord van Linquenda II of Heicondias om het mooie Haringvliet én de leuke bestemmingen eromheen te ontdekken!

Stap aan boord en geniet van het water, zon, zee en uitzicht op het Haringvliet. Vele leuke bestemmingen zijn het bezoeken meer dan waard. Vogels spotten bij Tij of zeehondjes bezoeken in Stellendam. Of wandel mee door de vestingstadjes Willemstad & Hellevoetsluis. In Hellevoetsluis bezoek je het brandweermuseum of het droogdok Jan Blanken. De gezellige terrassen zijn prima om te genieten met een zomers drankje. Ook in Willemstad duik je de historie in met een mooie wandeling.

In Middelharnis bezoek je de Menheerse werf; een unieke verborgen maritiem-historische schat. Het is de voormalige scheepstimmerwerf van Middelharnis, opgericht in 1750. De werf is qua terrein en indeling nog nagenoeg intact. Shop op d’n Diek in Middelharnis of geniet van de gezelligheid aan de haven met veel horeca.

Voor de natuurliefhebbers heeft de expeditie veel te bieden. Stap in een natuurgebied zoals Scheelhoek of wandel door de duinen van natuurgebied Kwade Hoek in Havenhoofd of ontmoet de nieuwe Exmoor pony’s in natuurgebied de Duinen van Voorne.

Vaar vanaf Hellevoetsluis met de Linquenda II en Nieuwendijk met de Heicondias naar het eiland Tiengemeten, waar zowel de natuurliefhebber als de gezinnen zich prima vermaken. In het bezoekerscentrum op Tiengemeten zijn fietsen te huur. Ook zijn er verschillende wandelroutes om het eiland te verkennen. Gezinnen  met kinderen banjeren door de speelnatuur, roetsjen van de modderglijbaan en bouwen vlotten.

Met Expeditie Haringvliet stappen zowel de inwoners als de toeristen op naar de leuke bestemmingen rondom het Haringvliet. De schepen Linquenda II en Heicondias varen in de zomermaanden vanaf dinsdag t/m zondagdiverse routes. In de maand september varen de schepen op zaterdag en zondag.

Linquenda II vaart vanaf Hellevoetsluis richting Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten. Heicondias vaart vanaf Nieuwendijk richting Willemstad, Middelharnis, Stad aan het Haringvliet en Tiengemeten. Op de website vind je informatie over welke dag er welke route gevaren wordt. Reserveer jouw plek aan boord en geniet!

Op de website www.expeditieharingvliet.nl staat alle informatie en zijn de online kaarten direct verkrijgbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.