Politie pakt 6e verdachte op in Goudswaard voor het overtreden van de opiumwet en vuurwapen bezit na inval afgelopen vrijdag in Spijkenisse

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Dit wapen werd vrijdag in beslag genomen in Spijkenisse - Foto Politie Nissewaard

GOUDSWAARD – Afgelopen vrijdag heeft de politie , in Spijkenisse, vijf verdachten aan terzake het overtreden van de opiumwet en vuurwapen bezit aangehouden . Op woensdag 7 augustus heeft het team parate eenheid ( ondersteunen de Eenheid Rotterdam  met complexe/risicovolle aanhoudingen  ) Nog een inval gedaan bij een inwoner van Goudswaard en de verdachte is aangehouden.

Het ging om drugsgebruikers en handelaars in drugs. Ook werd een vuurwapen, een flink geldbedrag en drugs in beslag genomen. De politie ging afgelopen vrijdag naar verschillende panden die door omwonenden waren aangewezen

Vrijdag Rond 20:00 uur werd een 46-jarige man aangehouden. Bij controle bleek hij verdovende middelen bij zich te hebben. Daarnaast bestuurde hij een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en bleek dat hij nog een boete van 700 euro had openstaan.

Op de Heemraadlaan werd een 23-jarige verdachte aangehouden met een zak met XTC-pillen en een zakje met een witte substantie, waarvan de politie vermoed dat het harddrugs zijn. Deze had hij kort daarvoor waarschijnlijk gekocht in een woning in de Voorden.

Rond 23:00 uur viel het Team Parate Eenheid die woning binnen. Drie verdachten renden naar buiten maar konden direct op de galerij worden aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet. In het huis vonden agenten een geladen vuurwapen, verdovende middelen en een flink geldbedrag.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vijf verdachten, een vuurwapen, geld en verdovende middelen. Dat is het resultaat van een drugs/ondermijningsactie welke de nieuwe wijkagent @ondermijning_nissewaard en ik vrijdagavond organiseerden in Spijkenisse. ⭕ De actie op meerdere panden, locaties en personen werd georganiseerd naar aanleidingen van klachten van omwonenden. Aan de actie werkten het @politie_flexteam_zw, het @team_parate_eenheid @wijkagent_waterland_hekelingen, @politienissewaard en de districtsrecherche mee. ⭕ Rond 20.00 uur werd een 46 jarige man aangehouden. Na controle bleek hij verdovende middelen bij zich te hebben. Daarnaast bestuurde hij een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en bleek dat hij nog een boete van 700 euro had openstaan. ⭕ Op de Heemraadlaan werd een 23 jarige verdachte aangehouden met een zak met XTC pillen en een zakje met een witte substantie, vermoedelijke harddrugs. Deze had hij kort daarvoor waarschijnlijk gekocht in een woning in de Voorden. ⭕ Om 22.53 uur werd door het Team Parate Eenheid een instap in een woning in de Voorden gedaan. Drie verdachten renden naar buiten maar konden direct op de gallerij worden aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet. Met de ter plaatse gekomen Officier van Justitie werd een zoeking in de woning verricht. Hierbij werden een geladen vuurwapen, verdovende middelen en een flink geldbedrag aangetroffen. ⭕ Alle vijf de verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zoals gebruikelijk zal er een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt en zal deze worden verstrekt aan de burgemeester van de #gemeenteNissewaard @foortvanoosten en de verhuurder van de woning. ⭕ #PolitieNissewaard #drugs #drugsoverlast Update drugs/ondermijnsactie van vrijdag. Vier van de vijf verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Door de recherche Zuid-West worden de verdachten gehoord. Het vuurwapen wordt door de forensische opsporing onderzocht en de verdovende middelen worden getest. TC #cocaine #aanhoudingen #verdachten #OfficiervanJustitie #ondermijning #geld #instacops #instapolice #wijkagent

Een bericht gedeeld door Wijkagent?‍♂️ Spijkenisse (@wijkagent.peter) op


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren