Informatiedagen voor scootmobielgebruikers in Zuid-Beijerland en Puttershoek

121
Foto Pixabay

HOEKSCHE WAARD – Het verkeer wordt steeds drukker. Gebruikers van gehandicaptenvoertuigen (scootmobielen en elektrische buitenrolstoelen) zijn kwetsbaar in het verkeer. Bovendien krijgen deze bestuurders te maken met ‘nieuwe’ verkeersregels. De praktijk leert dat het voor deze verkeersdeelnemers vaak niet duidelijk is welke verkeersregels gelden en wat een veilige plaats is op de weg. U bent van harte uitgenodigd voor één van de ‘Scootmobiel Informatiedagen’.

Kom ook naar 1 van de 2 Scootmobiel Informatiedagen

We organiseren 2 keer een dag om uw verkeerskennis en rijvaardigheid op te frissen. Uiteraard is deelname geheel vrijwillig en het kost u niets. Ook de koffie, thee en lunch zijn gratis bij deelname. De dagen vinden plaats op dinsdag 27 augustus en woensdag 18 september. Het programma op beide dagen is hetzelfde en beide dagen zijn van 10.00 tot 15.15 uur.

U kunt zelf kiezen welke dag voor u het best uitkomt:

  1. Dinsdag 27 augustus in Clubgebouw De Hoekse Renners, Sportlaan 6, 3297 TG Puttershoek.
  2. Woensdag 18 september in Partycentrum De Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, 3284 XR Zuid-Beijerland.

Tijdens het ochtendprogramma staat verkeerstheorie centraal

Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is erg belangrijk omdat een gebruiker van een scootmobiel in verschillende situaties gebruik maakt van rijbaan, fietspad of voetpad. Hierbij gelden dan de verkeersregels voor bestuurders, fietsers of voetgangers. De theorie is van belang zodat u weet wat de regels in de verschillende situaties zijn.

In de middag gaan we de theorie in de praktijk brengen

U rijdt op uw eigen scootmobiel of elektrische buitenrolstoel een rit door het dorp. Een speciaal opgeleide ritbegeleider volgt u op de fiets. Naast de rit door het dorp zetten we ook een parcours uit. Op dit parcours oefent u diverse vaardigheden. Tijdens de middag is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om kleine mankementen direct te verhelpen. Na afloop van de training krijgt u persoonlijke adviezen en aanwijzingen voor de praktijk. Ook ontvangt u een bewijs van deelname.

Meld u nu aan voor 1 van de 2 Scootmobiel Informatiedagen

Dit doet u voor 19 augustus telefonisch of per e-mail bij meneer J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Vermeld bij een aanmelding per e-mail uw naam, adres, telefoonnummer en de cursusdag van uw keuze. Het e-mailadres voor uw aanmelding is: [email protected]. Als u zich liever telefonisch aanmeldt kan dat via 0184 – 61 34 66. Wanneer u geen gehoor krijgt spreekt u dan op het antwoordapparaat uw naam, telefoonnummer en de cursusdag in. Meneer de Jong belt u dan terug.

We hopen u te zien op 27 augustus of 18 september

Nogmaals benadruk ik dat het gaat om vrijwillige deelname. U legt geen examen af. Het doel van de dag is om u zoveel mogelijk bruikbare adviezen te geven. We willen graag dat u zich veilig en verantwoord in het verkeer kunt begeven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.