Zeepkistenrace op zaterdag 31 augustus in Heinenoord

160
Heinenoord – Op zaterdag 31 augustus gaat alweer de derde editie plaats vinden van de Zeepkistenrace. Deelnemers racen in hun zelfgemaakte kist van de Dorpsstraat in Heinenoord af richting de Hofweg. Er zijn diverse prijzen te winnen en uiteraard wordt ook de originaliteit beloond.

 
Voorafgaand aan de race worden alle zeepkisten gecontroleerd op veiligheid en benodigde eisen door een strenge, doch rechtvaardige jury. Zo mag het voertuig onder andere geen trapondersteuning hebben en is een helm verplicht. Het volledige reglement, inschrijfformulieren en contactgegeven zijn te vinden op: www.nederlandenoranje.nl 
 
Deelname is gratis voor leden van Oranjevereniging Nederland en Oranje, overige deelnemers betalen 5 euro. Uiteraard is het op de dag zelf ook mogelijk om aan te melden voor zowel de race als voor het lidmaatschap. Om 13:00 worden alle zeepkisten verzameld boven aan de dijk bij restaurant ’t Land van Wale, waarna de voertuigen gecontroleerd worden. De goedgekeurde zeepkisten worden in gedeeld in categorieën en gaan vervolgens met elkaar de stijd aan om een zo snel mogelijk tijd neer te zetten. Aan de supporters is ook gedacht. Zij kunnen terecht bij de buitenbar van restaurant ’t Land van Wale. Het restaurant verkoopt ook heerlijke hamburgers voor de lekkere trek.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.