Rondleiding in de tuinen van het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland

0
998
Foto BHW

Mijnsheerenland – De tuin van het Hof van Moerkerken blijft de fantasie prikkelen. Zoveel verhalen worden verteld over de families die in het huis woonden en over de grote landerij die er omheen ligt. Op 28 september geven Dini Heijden en Frans van der Straaten een rondleiding door het prachtige park bij het Hof van Moerkerken.

Op verzoek van de Bibliotheek Hoeksche Waard en in samenwerking met de historische verenigingen en het Museum Hoeksche Waard doen Heijden en van der Straaten een boekje open over de fascinerende geschiedenis van dit zinnenprikkelende landgoed.

Alle bewoners van Binnenmaas kennen verhalen over het Hof, over de mensen die er woonden, maar wat is daarvan waar? Frans van der Straaten deed veel onderzoek naar de geschiedenis rondom het Hof van Moerkerken. Dini Heijden gaf er meerdere rondleidingen en verdiepte zich in het illustere leven van Maria Duist van Voorschoten, één van de invloedrijkste bewoonsters.

Deze rondleiding is op zaterdag 28 september om 14 uur. Startpunt is de Bibliotheek in het Dorpshart te Mijnsheerenland. Wie mee wil met deze rondleiding kan zich aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl) onder  het kopje agenda of aanmelden bij de balie van één van de locaties van de Bibliotheek. Toegang is € 3 voor leden van de Bibliotheek of een van de historische verenigingen. Wie geen lid is betaalt € 6


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.