Transportbedrijven gezocht voor proef met ‘bandenspanningsmeetdrempel’ snelweg A16 bij afslag ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De proef met het bandenspanning-meetsysteem voor trucks en trailers op de snelweg A16 gaat de derde fase in. Het systeem van Rijkswaterstaat is verplaatst en ligt nu net voor de afslag ’s-Gravendeel, in noordelijke richting. De derde fase duurt t/m augustus 2020. Door vrachtwagens met een lekke band of forse onderspanning op te sporen wil Rijkswaterstaat bandenpech en verkeershinder voorkomen.


Bandenservicebedrijven betrokken
Rijkswaterstaat meldt geconstateerde lekke of verdachte banden alleen aan transportbedrijven die zich hun met kentekens voor de proef hebben aangemeld.  Deelnemende transportbedrijven kunnen een kopie van deze ‘waarschuwingsmails’ automatisch naar hun bandenservicebedrijf laten sturen. Dat biedt uiteraard kansen om de nasleep van bandenpech tot het minimum te beperken en, bij ‘verdachte’ banden, bandenpech te voorkomen. Doe er uw voordeel mee en breng de proef ter sprake bij uw klanten in de transportsector!

Nieuwe locatie: snelweg A16 bij afslag ’s-Gravendeel

De proef zou eigenlijk in 2019 eindigen, maar wordt nu verlengd tot de zomer van 2020 om nog meer deelnemers te werven en zo het effect te vergroten. Wel wijzigt de locatie en komt de bandenspanningsmeetdrempel op de snelweg A16, in noordelijke richting, voor afslag 20 ’s-Gravendeel in de rechterrijstrook. Rijkswaterstaat heeft de bijbehorende camera’s eind augustus 2019 geplaatst.

Aanmelden deelnemers

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de proef via het contactformulier proef bandenmeetsysteem vrachtverkeer A16 of via de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Privacybescherming

De verkregen kentekengegevens van transportondernemingen worden alleen voor deze proef gebruikt. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd. De proef wordt uitgevoerd volgens de nieuwe wetgeving voor privacy, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Snelheidsovertredingen zijn niet relevant voor het onderzoek en worden niet geregistreerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren