Let op dit weekend: Weekendafsluiting N217/N3 Aquamarijnweg – Laan van Europa

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rijkswaterstaat voert dit weekend van zaterdag 7 september tot zondag 8 september werkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de autoweg N3 op de snelweg A16. Met de nieuwe aansluiting verbetert Rijkswaterstaat de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgen we voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard.

Weekendafsluiting N217/N3 Aquamarijnweg – Laan van Europa

Werkzaamheden N217/N3

In het weekend van zaterdag 7 september 20.00 uur tot zondag 8 september 2019 19.00 uur wordt gewerkt aan de N217 tussen de Kiltunnel (Aquamarijnweg) en de Laan van Europa. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een definitieve asfaltlaag en belijning op de kruising N217/Rijksstraatweg. Ook vinden werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten en bebording.

Omschrijving afsluiting N217/N3

Afsluiting gedeelte N217/N3 tussen de Aquamarijnweg en de Laan van Europa. Ook is toerit 20 ’s-Gravendeel van de A16 richting Breda afgesloten.

Omleidingsroutes 7 september tot 8 september 2019

  • Neem vanaf de N217 Hoeksche Waard richting de A16 Rotterdam de Aquamarijnweg tot aan Toermalijnring, Spinel, Wieldrechtsezeedijk en vervolgens Kamerlingh Onnesweg. Neem vervolgens de Rijksstraatweg en de Mijlweg. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum richting Rotterdam (route 1).
  • Neem vanaf de A15 Papendrecht in de richting A16 Breda de N3 en neem de afslag Dordrecht Centrum. Volg de Laan der Verenigde Naties en neem toerit 21 Dordrecht-Centrum naar de A16 richting Breda (route 2).
  • Neem vanaf de A16 Rotterdam naar N3/ Laan van Europa (Van der Valk Hotel) afrit 20 ’s-Gravendeel richting Papendrecht en ga rechtsaf naar de Rijksstraatweg, Simon Danserweg en Maarten Harpertsz Trompweg. Neem vervolgens de Laan van Londen (route 3).
  • Neem vanaf Amstelwijck naar de A16 rchting Breda de Laan van Londen, de Maarten Harpertsz Trompweg en volg de Laan der Verenigde Naties. Neem vervolgens toerit 21 Dordrecht-Centrum naar de A16 richting Breda (route 4).

Meer informatie werkzaamheden Drechtsteden

In de regio Drechtsteden werkt Rijkswaterstaat aan verschillende infrastructurele projecten. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. De aanleg van de nieuwe aansluiting op de N3 is nu als eerste in uitvoering. In totaal zijn voor dit project dit jaar 10 weekendafsluitingen nodig waarvan dit de laatste 2 zijn. In september wanneer een kwart klaverbladlus richting Breda in gebruik is genomen, stroomt het verkeer al wat beter door. Het totale effect van de aansluiting is echter pas merkbaar in juli 2020 wanneer ook de nieuwe parallelbaan open gaat voor het verkeer.

Meer informatie werkzaamheden N3

Kijk voor meer info over alle projecten in Drechtsteden op de projectpagina N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren