Sjanie Jongekrijg-Visser benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Vanwege haar 40-jarig jubileum als organist bij de Gereformeerde Kerk Puttershoek/Maasdam is mevrouw Sjanie Jongekrijg-Visser benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na afloop van de dienst speldde burgemeester Govert Veldhuijzen de bijbehorende versierselen op. - Foto Gemeente HW

Puttershoek – Zondagochtend 8 september kreeg mevrouw Jongekrijg-Visser uit Puttershoek een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar inspanningen als vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in Puttershoek/Maasdam en bij het verzorgingshuis ‘Huys te Hoecke van de Stichting Zorgwaard. Deze tussentijdse uitreiking door burgemeester Govert Veldhuijzen vindt plaats omdat mevrouw Jongekrijg op zondag 8 september haar 40-jarige jubileum als organist bij de kerk vierde.  

Mevrouw Jongekrijg is al sinds het begin van de jaren ’80 betrokken bij de kerk

Dat begon in september van het jaar 1979 toen één van de toenmalige organisten wegens ziekte moest stoppen. Als amateurorganist heeft ze zich, zonder enige twijfel, bereid verklaard de opengevallen plaats in te nemen. Sinds die tijd is zij zonder onderbreking als organist actief geweest. Omdat er tot april 1995 elke zondag 2 diensten werden gehouden, heeft zij dit een tijd lang zelfs in een hogere frequentie gedaan. Daarnaast is zij sinds februari 1988 ook actief in de Liturgiecommissie van de kerk. Samen met de predikant en andere gemeenteleden houdt ze zich bezig met het vormgeven van diverse diensten. 

Ook is mevrouw Jongekrijg jarenlang verbonden aan Zorgwaard

Behalve in de kerk, bespeelt mevrouw Jongekrijg ook het orgel in ’t Huys te Hoecke, een locatie van Zorgwaard in Puttershoek. Dit doet zij tijdens de door de kerk georganiseerde weeksluitingen en avondmaalsvieringen en bij de maandelijkse Bijbelkring. Daarnaast biedt zij ondersteuning aan de Vrienden van ’t Huys te Hoecke en de Korenschoof. Met name op de dagen dat de Vrienden van ’t Huys te Hoecke activiteiten organiseren in de vorm van een Lentemarkt, Buurtbarbecue of Kerstmarkt. Zij is hierdoor een begrip in ’t Huys te Hoecke en eigenlijk ook wel in het dorp Puttershoek geworden.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren