CSG Willem van Oranje zoekt opdrachtgevers voor leerlingen

434
Foto: CSG Willem van Oranje

Oud-Beijerland – Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje wil graag in contact komen met bedrijven die concrete opdrachten hebben voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. 

Dit mogen fictieve, maar zeker ook praktische opdrachten zijn voor de leerlingen in de onderbouw (t/m 15 jaar) en bovenbouw (t/m 18 jaar). Onze vakdocenten zullen deze opdrachten begeleiden.

Het doel van de SOB is: jongeren in de regio houden door hen tijdens hun opleiding kennis te laten maken met werkgevers in de Hoeksche Waard. CSG Willem van Oranje neemt graag deel aan deze samenwerking. Bestaande contacten tussen leerlingen en bedrijven tonen aan dat jongeren graag hun kennis, kunde én creativiteit inzetten voor concrete opdrachten van bedrijven. Het grote voordeel van zo’n samenwerking is de kennismaking met verschillende aspecten van het bedrijfsleven en het stelt hen in staat vakgebieden te ontdekken, die hen op het spoor van een vervolgstudie kunnen zetten. 

Kunst, Vormgeving, Ontwerpen & Techniek (KVOT) is het vak waarbij de leerlingen in de onderbouw met zo’n opdracht aan de slag kunnen gaan. Voor de bovenbouw is dit het geval bij de vakken die binnen het profielen Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid passen en bij (Bedrijfs)Economie en Vormgeving & Ontwerp.

Deze vakken omvatten een breed scala aan onderwerpen: milieu, energietransitie, gezondheidszorg, vervoersproblematiek, constructies, farmacie, organisatie, bestuurs- en bedrijfszaken.

Kortom, good practiceop een breed terrein. Onze vakdocenten Annelies Barten (onderbouw) en Jan Erik Singor (bovenbouw) horen graag of u ideeën heeft. Voor meer informatie, kennismaking of een mooie samenwerking, mail naar [email protected] of neem contact op met de SOB Programmamanager Angela van Zaalen.

CSG Willem van Oranje is een christelijke scholengemeenschap met twee vestigingen. Op de locatie Zoomwijck hebben wij (tweetalig) havo, atheneum en gymnasium. Op locatie Poortwijk zit onze mavo en de mavo/havo-brugklas. De school telt ruim 1600 leerlingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.