ZBVH pakt de winst tegen Hekelingen

Zuid-Beijerland – ZBVH trad in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aan tegen VV Hekelingen, dat dit kalenderjaar in competitieverband nog ongeslagen was en deze lijn tegen ZBVH wilde voortzetten. De wedstrijd was goed en wel begonnen of ZBVH keek al tegen een achterstand aan. In minuut 2 werd een corner uitverdedigd, maar deze kon vanaf de andere kant weer worden voorgegeven en simpel binnen worden gekopt.

ZBVH liet het hier niet bij zitten en zocht meteen de aanval. Het kreeg via aanwinst Wessel Schouwink een levensgrote kans op 1-1, maar hij schoot van dichtbij naast. Enkele minuten later was het wel gelijk. Andere aanwinst Davey Lodder gaf een perfecte voorzet en dit keer kon Schouwink knap binnenkoppen. Na de gelijkmaker werd VV Hekelingen weer wat sterker, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na rust toonde ZBVH meteen dat het vol voor de overwinning ging. Via Robin Konijnendijk kon het ook enkele malen gevaarlijk worden. Na een uur spelen moest keeper Yarno Teuling na een botsing het veld verlaten. Hij werd vervangen door Sven vd Hoogen. Snel hierna kwam ZBVH op voorsprong. Bryan Lodder werd aangespeeld in het zestienmetergebied. Hij speelde zich knap vrij en vond Wessel Schouwink. Deze schoot koelbloedig de 2-1 binnen.

Hierna ontstond een gelijkopgaande wedstrijd, maar richting het laatste kwartier werd de druk van Hekelingen groter. ZBVH had daarentegen niet meer de kracht om te blijven voetballen. Hekelingen kreeg nog een groot aantal corners en vrije trappen in de slotfase, maar de ZBVH-verdediging hield stand. Zo wees het nieuw in gebruik genomen scorebord na de wedstrijd een 2-1 overwinning voor ZBVH aan.