Zinkwegse Boys thuis langs Piershil

Een spelfragment en het enige doelpunt in de eerste helft voor Zinkwegse Boys tegen Piershil. Foto’s Jacob Haan

Oud-Beijerland – Onder een stralend zonnetje won Zinkwegse Boys aan de Zinkweg met 4-0 van Piershil. Twee ploegen die de selectie flink van gezicht zagen veranderen. Bij Zinkweg besloten in 2 jaar tijd 2 handen vol spelers, die tussen de 10 en 15 jaar in het eerste team gespeeld hadden, om hun carrière te beëindigen of in een lager team af te gaan bouwen. Bij Piershil ging, op Jacco Vink na, een heel team elders spelen.

Zinkweg startte goed met een vlotte goal. Het was Jeroen de Kruyk die in de 8e minuut van net buiten de 16 meter de 1-0 op het scorebord zette. Piershil had t.o.v. vorige weken een belangrijke verandering in het team ondergaan. Een tweetal routiniers t.w. Danny Verveer en Floris van Marle [uit de glorietijd] hadden zich vandaag beschikbaar gesteld voor het eerste en dat was een enorme verbetering. Met 2 blokken kort op elkaar hielden Verveer [in het achterste blok] en van Marle [in het blok daarvoor] de organisatie strak en het continu aanvallende ZWB tot de rust op 1-0. De Boys kregen wel beste kansen maar keeper Bjorn van der Bijl redde een paar keer[ o.a. met de voet op een kopbal van Rahman] voortreffelijk. In de 39e minuut kreeg Piershil zijn eerste en achteraf enige kans van de wedstrijd. Aanvoerder Jacco Vink speelde zich vrij en haalde verwoestend uit. De bal had een lastig effect maar Zinkwegkeeper Melvin Nagy bokste het leder overtuigend uit de kruising.

Na rust was het snel 2-0. Nagenoeg vanaf de aftrap was het Kevin Brasser die van dichtbij afdrukte. In de 57e minuut dacht ZWB-middenvelder Jamal Abdalla; laat ik dan maar een solistisch door het verdedigende blok van de zwaar verdedigende tegenstander heen proberen te breken. Vanaf de rand van de 16 meter kapte hij vervolgens 4 spelers en daarna de keeper uit en tikte de 3-0 binnen. Een goal om in te lijsten. In de 75e minuut kopte Kevin Brasser, uit een mooi indraaiende corner van Rick Kakialatu de 4-0 binnen. Hierna voerde ZWB-trainer Nasser Abdalla wat wissels door. De Zinkweg kreeg nog een paar beste kansen die echter vaak op miraculeuze wijze door Piershil-goalie Bjorn van der Bijl gekeerd werden waardoor het bij een 4-0 overwinning voor Zinkwegse Boys bleef.