HW Werkt is een succesvolle samenwerking aangegaan met woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Uit handen van wethouder Huibert Steen en Anja Boon van Heemstede kregen de nieuwe werknemers daarom een certificaat uitgereik als nieuwe Medewerkers Cliëntenservice. - Foto Gemeente HW

PIERSHIL  -HW werkt! is een mooie en succesvolle samenwerking aangegaan met woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil. Heemzicht was op zoek naar extra zorgpersoneel en het liefst mensen van HW werkt! Hiermee wilden zij ook aan hun inspanningsverplichting in het kader van SROI (Social Return on Investment) voldoen. Om dit te kunnen doen, hebben zij gebruik gemaakt van jobcarving. Hierbij worden bestaande functies gesplitst in gespecialiseerd en basis werk.Op deze wijze heeft Heemzicht nieuwe functies Medewerker Cliëntenservice gecreëerd.

Inspirerende en enthousiaste bijeenkomst 

Vanmorgen werd tijdens een inspirerende en enthousiaste bijeenkomst duidelijk dat de nieuwe medewerkers helemaal tot hun recht komen bij Heemzicht. Uit handen van wethouder Huibert Steen en Anja Boon van Heemstede kregen zij daarom een certificaat uitgereikt. Marleen Pantke van HW werkt! is trots op deze samenwerking en noemt het een voorbeeld en inspiratie voor andere werkgevers. Het draait hier echt om ‘de mens achter de mens’. 

Een intensieve samenwerking met jobcoach en buddy

Voor de werving van deze doelgroep is contact gezocht met HW werkt! Dat heeft geleid tot een goede en intensieve samenwerking. Hierna zijn de meest geschikte kandidaten in een proefplaatsingstraject aangenomen. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken heeft Heemzicht aan iedere kandidaat een buddy toegewezen. Daarnaast is er vanuit HW werkt! gedurende dit traject een jobcoach aanwezig geweest en bieden zij nog steeds nazorg. En met succes! Inmiddels hebben drie mensen een contract aangeboden gekregen. Op termijn zullen zij mogelijk kunnen starten met een BBL traject op mbo-2 niveau. Vanwege het succes heeft Heemzicht om nog meer kandidaten vanuit HW werkt! gevraagd.  Een fantastisch resultaat waar we uiteraard heel blij mee zijn!

Over HW Werkt

HW werkt! is een werkleerbedrijf onderdeel van de gemeente Hoeksche Waard waar mensen zich ontwikkelen, met als doel het vinden van zo regulier mogelijk werk. Daarnaast is HW werkt! een werkbedrijf voor mensen die aangewezen zijn op aangepast werk. Ook maken ze de match tussen werkgevers en werkzoekenden met een bijstandsuitkering en/of een arbeidsbeperking.

Bezoek voor meer info: www.hwwerkt.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren