31 oktober: officiële opening Afasie Trainingscentrum van de Hoeksche Waard

0
392

PUTTERSHOEK – In april opende Zorgwaard het allereerste Afasie Trainingscentrum (ATC) in de Hoeksche Waard. Omdat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar ons ATC in Puttershoek, gaan we het trainingscentrum ook officieel openen. Dat doen we op donderdag 31 oktober. 

Wethouder zorg, Joanne Blaak-van de Lagemaat, verricht dan namens gemeente Hoeksche Waard de officiële openingshandeling. Aansluitend vertellen logopediste Anouk Hoogstad (rechts op de foto) en activiteitenbegeleidster Francien Herrijgers (links) over alle bijzonderheden van het ATC. Heeft u interesse om bij de opening aanwezig te zijn? Bekijk dan deze flyer en meldt u zich uiterlijk 21 oktober aan. 

Over het ATC
In het Afasie Trainingscentrum kunnen Hoeksche Waarders terecht met een niet-aangeboren communicatiebeperking, waaronder afasie. Zij hoeven niet meer te reizen naar bijvoorbeeld Rotterdam of Capelle a/d IJssel. Zij kunnen dichtbij huis, onder begeleiding van een logopedist en activiteitenbegeleidster, aan hun persoonlijke communicatiedoelen werken. Het ATC biedt begeleiding in de vorm van speciale dagbesteding met individuele logopedische behandeling, groepsbehandelingen en -activiteiten. Iedere cliënt krijgt een behandelplan specifiek afgestemd op zijn of haar hulpvraag. Het ATC is iedere dinsdag en donderdag geopend van half tien tot half vier en binnenkort ook op vrijdagen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.