FC Binnemaas gelijk tegen CWO uit Vlaardingen na bizar einde

7 Min Read

MAASDAM – FC Binnenmaas ontving vandaag het Vlaardingse CWO. Waar de thuisclub al 4 punten vergaarde bleef CWO nog op 0.

CWO begon beter en scherper aan de wedstrijd. In de 3e minuut al de eerste waarschuwing met een gevaarlijke voorzet die daarna voorlangs werd geschoten door Mike v.d. Meer. Na 5 minuten een corner van Riccardo Wijsbroek die ingetikt kon worden door Charlie de Graaf maar die raakte de bal niet vol. In de 11e minuut verslikte de vandaag ongelukkig spelende Lorenzo Borsboom zich in de boomlange spits Rick v.d Struis. Ondanks het vasthouden (geel voor Borsboom) kon de spits toch doorgaan maar besloot af te spelen waar een schot een betere keuze geweest was. Daarna een goede solo van Michael Mathilda maar zijn schot eindigde naast de goal. Daarna weer een kans voor CWO maar het schot van Kadri ging voorlangs.

FC Binnenmaas kwam daarna wat beter in het spel en na een solo van Riccardo Wijsbroek kwam de bal bij Leon v.d. Stel maar zijn schot ging ruim over. Na een goede actie van Yannick v.d. Laan kwam Riccardo Wijsbroek niet tot scoren. In de 29ste minuut liet Daan Leggedoor zijn hielen zien aan de verdediging van CWO. Hij bezorgde de bal bij Yannick Vd Laan die goed inschoot, de bal werd met de hand gestopt door de linksback. De goed leidende scheidsrechter Ron Wolf kon niet anders dan de bal op de stip leggen en de dader met zijn 2e gele kaart uit het veld te sturen. Maar weer wist FC Binnenmaas niet te scoren uit een elfmetertrap. Nu was het Thomas Oomsen die de sterk keepende Evora niet wist te passeren. Binnenmaas kreeg daarna weer een goede kans. Daan Leggedoor kopte de voorzet van de sterk spelende Yannick v.d. Laan goed naar de lange hoek maar weer was daar de doelman die redding bracht. In minuut 36 ging het mis voor de thuisclub. Een crossbal werd niet goed ingeschat en de behendige nummer 5 Abdelkader Kadri wist hier wel raad mee. Hij sneed direct naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de lange hoek 0-1.FC Binnenmaas kreeg nog 1 kans voor rust. Een lange bal van Daan Leggedoor werd niet goed met de borst gecontroleerd door Riccardo Wijsbroek waardoor de doelman weer redding kon brengen. Ruststand 0-1.

Na rust kwam Ricardo v.d. Stoep in het veld voor Charlie de Graaf. FC Binnenmaas ging op zoek naar de gelijkmaker maar was vaak te gehaast en maakte de verkeerde keuzes. Een voorzet van Michael Mathilda kwam tussen Daan Leggedoor en Riccardo Wijsbroek in. Hierdoor liepen de beide spitsen elkaar in de weg waardoor het voor de keeper een makkelijke vangbal werd. Doordat Binnenmaas wat hoger stond en de verdediging maar geen goede greep kreeg op de twee spitsen van CWO bleef het oppassen. Na een lange bal van achteruit kwam de bal bij Rick v.d. Struis die met een mooi diagonaal schot keeper Thijs Botterhuis kansloos liet. 0-2 (50′). Binnenmaas gooide er nog een schepje bovenop en in de 54ste minuut kwam de voorzet van Michael Mathilda op de slof van Daan Leggedoor. 1-2. In minuut 62 werd Riccardo Wijsbroek de diepte ingestuurd, hij schoot de bal net voorlangs de goal en Daan Leggedoor kwam net tekort om deze binnen te glijden. Bij deze actie blesseerde Riccardo Wijsbroek zich aan zijn arm. (na een ziekenhuis bezoek bleek dat zijn arm gelukkig niet gebroken was). De al aan de warming-up begonnen Lars Brinkman viel voor hem in. Lars zijn eerste balcontact werd gelijk tot een treffer gepromoveerd. Na een corner bracht Richard v.d. Wilt de bal met zijn hoofd terug voor de goal en Lars Brinkman ramde de bal uit de draai hard binnen. 2-2.

Maar na de gelijkmaker waren de gasten toch weer levensgevaarlijk. Eerst moest doelman Thijs Botterhuis gestrekt naar de kruising op een schot van Struis. In de daarop volgende corner werd een speler van CWO door Thomas Oomsen aangetikt. Gelukkig voor Binnenmaas kon scheidsrechter Wolf het voorval niet zien omdat hij bij de 2e paal stond opgesteld en niet door het pak spelers kon heen kijken. Binnenmaas kwam voorlopig met de schrik vrij. Daarna in minuut 71een goede solo van Michael Mathilda. Helaas nam Daan Leggedoor de bal in buitenspel positie over. Hierbij stuitte hij op keeper Evora die hierdoor geblesseerd het veld moest verlaten. Keeper Slagboom was zijn vervanger. Deze kon niet voorkomen dat een panklare voorzet van Yannick v.d Laan door Michael Mathilda in de lange hoek werd gekopt. 3-2 (80′) Binnenmaas dacht de 3 punten binnen te hebben maar daar was CWO weer. De handige Kadri ging de zestien binnen en werd aangetikt. Penalty voor CWO die resoluut werd binnengeschoten door Mike v.d. Meer. 3-3 (84′).

Weer kon Binnenmaas opnieuw beginnen. De voorsprong kwam weer snel. In de 86ste minuut gaf Richard v.d. Wilt een strakke voorzet die door Daan Leggedoor goed bij de 1e paal werd binnengetikt. 4-3. Maar toch kwam CWO weer terug. Weer gaf Kadri na een goede actie een goede voorzet die door de ingevallen Romeo da Silva werd binnengeschoten. 4-4 (88′).
In de blessuretijd kwam Daan Leggedoor door een goede steekbal van Lars Brinkman 1op1 met doelman Slagboom. Helaas schoot Daan de bal langs de keeper maar ook naast de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef het na een zinderd slot met 4 goals in de laatste 10 minuten 4-4.

Volgende week gaat FC Binnenmaas op bezoek bij DCV (aanvang 15.00 uur) Het 2e elftal wist de tweede derby op rij te winnen. NSVV 2 werd met 1-2 verslagen door 2 goals van Stefan Den Hoed.