Goudswaardse Boys gelijk tegen Hekelingen

3 Min Read
Foto Sander Schilperoort

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys pas in een bizarre slotfase, met de 90 minuten reeds op de klok, gelukt om een 0-2 achterstand met een tweetal fraaie treffers om te buigen in een 2-2 gelijkspel.

Gedurende de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij. Een kopbal van Floris van der Weijden miste na zeven minuten op een haar na het Hekelinger doel. De formatie van trainer Leo Tol bleef dreigend maar wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen. Het eerste serieuze gevaar van de bezoekers van de overkant van het Spui werd in de 26ste minuut gesticht door Marius Schreuders met een welgemikte vrije trap tegen de Goudswaardse lat. Aan de overzijde was Vrouwe Fortuna de Boys – en met name Robin Verhoeven – vooralsnog niet goed gezind, want eerst werd zijn inzet door Hekelingen-verdediger Menno Jansen van de doellijn gewerkt en even later trof een schot van zijn voet de paal. Met nog vijf minuten tot de rust kwam Hekelingen op voorsprong. Doelman Bryan Huijzers keerde in eerste instantie de inzet van Nick Bakker, maar was kansloos op diens rebound: 0-1.

Na de thee was de thuisclub geen schim meer van de goed spelende ploeg in de eerste 45 minuten. Hekelingen draaide de duimschroeven aan, maar moest na 56 minuten toezien hoe Robin Verhoeven aan de overkant zijn poging na een fraai lobje op de lat uiteen zag spatten. Praktisch in dezelfde minuut stelden de bezoekers orde op zaken toen Sajo Sabic de score naar 0-2 tilde. Nick Boer en Tim van Scholl kregen uitstekende mogelijkheden om de Goudswaarders definitief de nekslag toe te dienen , maar stuitten op doelman Bryan Huijzers. Tot in de 90ste minuut de Boys uit het niets via een rake vrije trap van Bart Dam de achterstand tot 1-2 reduceerden gaf niemand nog een cent voor ook maar één puntje. Even later – keeper Bryan Huijzers ging als mogelijk breekijzer mee naar voren – was de sensatie compleet toen een hoekschop van invaller Wouter Bijl door Stephan Roos met het hoofd werd verlengd en door Benjamin Eenkhoorn achter Hekelingen-doelman Jordi Dijkshoorn werd gekopt: 2-2.