Groot oogstfeest op boerderij Kikkershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Vier de herfst en maak een gezonde kapsalon van vers geoogste boerderij producten. Rotterdamse kinderen en ouders kunnen terecht op het grote oogstfeest op boerderij Kikkershoek. Het feest is op 23 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Er is van alles te doen en beleven.

Ga eens op avontuur bij de boer!

Met boer Jeanet gaan de bezoekers in kleine groepen het land op, Jeanet legt uit hoe je rijpe appels herkent. Van de geplukte appels, vers van de boom, maak je je eigen appelmoes. Bij het kampvuur op het weiland kan er brood op stok gebakken worden. Lust je patat? In de grote boerenschuur ligt alles klaar om een gezonde kapsalon te fabrieken. Zo maak je heerlijk krokante frietjes.

Proef de herfst

In de stad merk je er nog weinig van, maar de herfst is begonnen! Overal op het Rotterdamse platteland worden appels, peren en aardappelen geoogst. Op boerderij Kikkershoek kun je vaak op zaterdag zelf plukken en er is een mooie boerderijwinkel. Neem daarom los geld mee, want er is geen pinautomaat.

Waar is het?

  • In de Hoekse Waard: Maasweg 3, 3271 LH Mijnsheerenland
  • Boerderij de Kikkershoek ligt op een half uur rijden vanaf Rotterdam centrum.
  • Kaplaarzen zijn handig, ook voor ouders.

Over De Stad Uit

De Stad Uit brengt kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad. Sinds 2015 zijn meer dan 15.000 kinderen en hun ouders op natuurreis gegaan. Deze excursie is mogelijk gemaakt door boerderij Kikkershoek en Provincie Zuid-Holland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren