Regenboogvlag wappert in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto gemeente HW

HOEKSCHE WAARD – Vandaag, op nationale Coming-Outdag, hees wethouder Joanne Blaak- van de Lagemaat (wethouder inclusieve samenleving) namens de gemeente Hoeksche Waard de regenboogvlag  bij het gemeentehuis in Maasdam. Op Coming-Outdag wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI). Ook bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland wappert de regenboogvlag vandaag.

Regenbooggemeente

In de eerste raadsvergadering van gemeente Hoeksche Waard nam de raad een motie aan om regenbooggemeente te zijn. Het zijn van een regenbooggemeente houdt in dat wij aandacht  besteden aan het thema seksuele diversiteit. Wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat: “We staan in de Hoeksche Waard voor een inclusieve, sociale en verbonden samenleving. Een samenleving waarin iedereen erbij hoort, iedereen telt, iedereen zich veilig voelt en iedereen meedoet.”

Discriminatie melden

Uit cijfers blijkt dat lang niet iedereen overal en altijd zichzelf kan zijn en dat LHBTI’ers vaak discriminatie op grond van seksuele voorkeur ervaren. In de Hoeksche Waard kun je bij discriminatie – op welke grond dan ook – terecht bij de onafhankelijke organisatie RADAR.  RADAR behandelt en registreert klachten over discriminatie namens gemeente Hoeksche Waard en verleent hulp en advies als iemand zich gediscrimineerd voelt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren