Eerste punt ontglipt Piershil

Foto Henk van den Heuvel

PIERSHIL – Bijna was het zover, Piershil leek voor het eerst in anderhalf jaar weer eens een competitiepunt te behalen. De teleurstelling was dan ook groot toen de bezoekers uit Pernis er in de diepe blessuretijd met de buit vandoor gingen: 3-4. ,,Voor mij onbegrijpelijk dat de scheidsrechter, die overigens goed floot, zoveel tijd bijtelde”, zo deelde trainer Van Der Toorn in de collectieve smart.

Net voor het half uur werd het thuispubliek verrast door een voorsprong, een geniale omhaal van Jacco Vink werd door Marcel Verhorst op waarde geschat: 1-0. De onwennige luxe situatie hield zeven minuut stand, nog voor rust kopte Remco Breevoort de ploegen weer naast elkaar.

In een zeer boeiende en competitieve tweede helft werd het publiek getrakteerd op veel spektakel. Invaller Rick Veringmeier zag zijn schuiver op de paal belanden, Carlos Martinez liet na een kapbeweging doelman Schipper alsnog kansloos: 2-1. Deze keer duurde de voorsprong nog korter, vrijwel vanaf de aftrap maakte Mikey Witte er met een bekeken schot 2-2 van. Daarna vormden de twee doelmannen het middelpunt. Eerst voorkwam Schipper een zekere 3-2 van Marcel Verhorst, aan de andere kant tikte Roest de bal atletisch tegen de paal. ,,We hadden op dat moment vrede met een punt, door de 2-3 van Pernis (door Bart van der Steen) moesten we nogmaals op zoek naar het verdiende punt”. In de laatste minuut van de officiële speeltijd leek dat ook te lukken, Roy van Taanom vuurde vanaf de penaltystip 3-3 binnen. Scheidsrechter Wijnands werd belaagd vanwege de veel te gemakkelijk gegeven strafschop. De overmatige blessuretijd, waarin Mikey Witte via de onderkant lat wist te scoren, voelde voor de ontroostbare thuisploeg als een goedmakertje.

De 1- 0 van Piershil: