Binnenmaas wint van DCV

5 Min Read

MAASDAM – Hard werken word beloond voor de mannen van trainer Marco Jalink. Wat op voorhand een lastige wedstrijd zou worden, werd na 90 min gevierd met een dik verdiende 1-4 overwinning voor FC Binnenmaas.

De eerste minuten ging de wedstrijd gelijk op met over en weer kansen. Binnenmaas kwam naar mate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd, duels werden gewonnen en het strijdplan van trainer Marco Jalink werd steeds meer zichtbaar. Dat resulteerde in de 18e min in de verdiende 0-1.In een goed opgebouwde aanval was het de goed spelende Richard v.d. Wilt die op links werd diep gestuurd, na een goede passeer-actie wist Richard een strakke voorzet te geven op de goed inlopende Lars Brinkman die de bal uit de draai keurig in de hoek wist te plaatsen, een prima aanval en keurige goal 0-1. In de 25e minuut was het weer een goede aanval van FC Binnenmaas, vanaf rechts werd er na goed combinatie voetbal tussen Yannick v.d. Laan en Charlie de Graaf een strakke voorzet gegeven, helaas kon Lars Brinkman deze niet tot een doelpunt verwerken. In een sterke fase van FC Binnenmaas kwamen er steeds meer mogelijkheden om te scoren. In de 48e minuut van de 1e helft was het dan toch weer raak, na een wederom goede aanval was het Riccardo Wijsbroek die vanaf rechts een goede voorzet kon geven en was het de goed inlopende Lars Brinkman die vlak voor rust de 0-2 aantekende.

In de 2e helft direct na het  fluitsignaal was het duidelijk dat de spelers van Marco Jalink geen genoegen namen met de 0-2 voorsprong en zochten meteen weer de aanval en resulteerde tot een goede kans van wederom Lars Brinkman. In de 50e minuut was er een hoogstandje van de goed spelende Riccardo Wijsbroek. Voordat hij de bal kreeg had hij al gezien dat de keeper van DCV wat te ver van zijn goal stond,  uit de draai schoot hij van ongeveer 35 meter in 1x op de doel waarbij hij de keeper erg verraste maar de keeper wist nog net de bal op de lat te tikken. Binnemaas bleef aandringen omdat DCV wat moest gaan doen kwam er ruimte achterin bij DCV, op dat moment ging trainer Marco Jalink zijn eerst wissel brengen, Yannick v.d. Laan werd gewisseld voor de snelle Angelo v.d. Spek, dat bleek een goede tactische wissel te zijn. In de 64e minuut werd de bal goed veroverd door de sterk spelende Maurice de Boer en die wist de bal bij Riccardo Wijsbroek te krijgen en met een goede steekbal in de diepe werd Angelo bereikt, die kon alleen op de keeper af gaan en wist de bal keurig in de in het doel te plaatsen 0-3. In de 78e minuut wist DCV toch nog een doelpunt te maken, door een misverstand achterin kon DCV simpel de 1-3 aantekenen. Op dat moment leek DCV weer hoop te krijgen, maar aan die hoop werd snel een einde gemaakt. FC Binnenmaas wist vanaf rechts de inmiddels ingevallen Daan Leggedoor weg te sturen. Daan gebruikte zijn lichaam goed en lag de bal terug op de 16m waarbij good OLD Thomas Oomsen in kwam lopen en de bal keurig in de hoek te plaatste, 1-4. Na de goal was de ontlading groot bij spelers en staf en wisten zij dat de buit binnen was.

Al met al was het een zeer dikverdiende overwinning, en hebben de spelers van trainer Marco Jalink hun waarde aard laten zien. Daarbij de complimenten voor het HELE team, er is keihard gewerkt en geknokt en voor de juiste tactiek gekozen om tot deze mooie overwinning te komen.

Volgende week speel FC Binnenmaas thuis om 14:30 tegen Deltasport.