Pleegouders in de Hoeksche Waard worden in het zonnetje gezet

236

HOEKSCHE WAARD – Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu en die van de toekomst. In de Hoeksche Waard bieden 60 gezinnen opvang aan pleegkinderen. Zij worden hierbij ondersteund door stichting SafeWings. Op woensdag 30 oktober, tijdens de start van de Week van de Pleegzorg, zetten we de Hoeksche Waardse pleegouders in het zonnetje met een high tea tijdens de Pleegkracht!-middag in Sporthal de Tienvoet.

“Pleegzorg is heel waardevol omdat kinderen een veilige en warme plek krijgen in een zo normaal mogelijke omgeving. Maar pleegzorg kan ook zwaar en ingewikkeld zijn. Als gemeente zijn wij de pleegouders zeer dankbaar. Daarom verdienen zij het om in het zonnetje gezet te worden en op een ontspannen manier ervaringen te delen met andere pleegouders”, aldus wethouder Joanne Blaak-Van de Lagemaat (Jeugd & Jeugdzorg). 

Pleegkracht!-middag

Gemeente Hoeksche Waard heeft SafeWings gevraagd een gezellige middag te organiseren voor alle pleegouders in de Hoeksche Waard. Het wordt woensdag 30 oktober een middag vol ontmoeting en verbinding onder het genot van een high tea.

Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen de bezoekers steeds aan een andere tafel aanschuiven om samen met andere pleegouders verhalen en ervaringen te delen. De middag bestaat uit verschillende onderdelen dus deelnemers zijn welkom om te komen en gaan wanneer ze willen.

Voor de pleeg- en eigen kinderen is er een apart programma. In kleine groepjes zullen zij onder begeleiding workshops volgen die in het teken staan van beweging en creativiteit. Aan het eind van de middag is het tijd om op het podium vol trots aan de (pleeg)ouders te laten zien wat ze geleerd en gemaakt hebben.

Aanmelden

De high tea wordt gehouden op woensdag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in Sporthal de Tienvoet in Heinenoord. Pleegouders kunnen zich tot 22 oktober aanmelden via de website www.safewings.nl/contact.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.