Bedrag afvalstoffenheffing gaat omhoog vanwege dalende inkomsten oud papier, textiel en hogere kosten verwerking plastic en GFT afval

1
1041

HOEKSCHE WAARD – Als inwoner van de Hoeksche Waard betaalt u afvalstoffenheffing. Deze vergoeding gebruikt de gemeente om uw huisvuil op te laten halen en te verwerken door de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD HW). Het bedrag om uw huisvuil te verwerken gaat veranderen. Het tarief voor de Hoeksche Waard ligt nog altijd lager dan het landelijk gemiddelde. Dat is onder meer het resultaat van uw inzet bij het scheiden van afval. 

De aanpassing is onvermijdelijk door veranderingen in onze omgeving. Het bedrag stijgt in 2020 met gemiddeld € 33,- per huishouden per jaar. Dat komt met name omdat het Rijk de afvalstoffenbelasting flink heeft verhoogd. Ook hebben we te maken met dalende opbrengsten van ingezameld oud papier en textiel en zijn de kosten om plastic en GFT-afval te verwerken gestegen.

Lees ook: Afvalstoffenheffing in de Hoeksche Waard in vergelijking met omliggende gemeenten helemaal niet duur!  

Afval scheiden heeft invloed op het tarief

Door uw afval te scheiden draagt u bij aan een duurzame Hoeksche Waard én het zo laag mogelijk houden van het tarief. Het scheiden van afval blijven wij aanmoedigen. Uitgangspunt bij gescheiden inzameling is namelijk dat er waardevolle materialen in het afval zitten die hergebruikt kunnen worden. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen, energie en geld nodig om nieuwe materialen te maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar heeft in de toekomst ook invloed op een eventuele nieuwe verandering van het tarief.

Circulair gebruik

Afval bevat veel waardevolle materialen die opnieuw te gebruiken zijn. Soms kun je iets in zijn geheel hergebruiken, zoals tweedehands kleding of meubels. Andere soorten afval worden uit elkaar gehaald zodat de materialen apart hergebruikt kunnen worden. Het zink uit oude batterijen wordt bijvoorbeeld gebruikt om zinken dakgoten van te maken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

  1. Prima idee een r busroute. Vanaf sportlaan via barendrecht naar rotterdam zuidplein vervolgens over erasmusbrug naar coolsingel, beursplein
    Naar c.station.
    Net zoals de sneltram uit barendrecht rijdt

    Makkelijk, niet overstappen, prettig voor oudeten.

Reacties zijn gesloten.