Bewonersavond over de verkeersveiligheid in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

NUMANSDORP – De verkeerssituaties op verschillende plaatsen in Numansdorp leiden op dit moment tot veel reacties. Een aantal wijzigingen is recent doorgevoerd. Andere  aanpassingen zijn in voorbereiding. Uitgangspunt voor de aanpassingen is het Verkeerscirculatieplan. Dit plan is door de toenmalige gemeenteraad van Cromstrijen vastgesteld. Een plan om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren, maar ook om de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum te vergroten. Graag gaat de gemeente Hoeksche Waard met u in gesprek om een aantal situaties te evalueren en nader te bespreken.

De gemeente organiseert een bewonersavond op maandag 28 oktober

Wethouder Harry van Waveren nodigt u graag uit om tijdens deze avond met hem, maar vooral ook met elkaar in gesprek te gaan. Verkeersveiligheid en leefbaarheid is iets waar we met z’n allen een bijdrage aan kunnen leveren.

De gemeente legt  graag een aantal vragen op tafel

Deze vragen hebben allemaal te maken met de wijzigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Inmiddels heeft u aan de nieuwe situaties kunnen wennen. Graag horen wij uw ervaring en eventuele verbeterpunten.

Over deze vier vragen hoort de gemeente  graag uw mening:

  1. Voor de Fortlaan is besloten deze in te richten voor eenrichtingsverkeer richting Torensteelaan en deze om 17.30 uur af te sluiten met een poller. Leidt dit besluit tot voldoende ontlasting van de centrale as in het dorp?
  2. Voldoet de kruising Schuringsedijk-Torensteelaan in zijn huidige vorm?
  3. Kan het omdraaien van de rijrichting in de Torenstraat tussen de Hoekstraat en de Wethouder van der Veldenweg de verkeersveiligheid en aantrekkelijkheid van het centrum verder helpen?
  4. Wat vindt u van de beoogde routes voor de bus door het centrum?

U bent van harte welkom

U bent op maandag 28 oktober vanaf 19.00 uur van harte welkom in de brandweerkazerne in Numansdorp (Wethouder van der Veldenweg 4). Het programma is als volgt:

  • 19.30 uur Welkomstwoord wethouder Harry van Waveren
  • 19.40 uur Korte presentatie met een toelichting op de vragen die er liggen
  • 20.00 uur In groepen aan de slag met de vragen
  • 21.00 uur Terugkoppeling van de verschillende groepen
  • 21.30 uur Afsluiting

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.