Streekderby Goudswaardse Boys tegen ZBVH eindigt in gelijkspel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto en verslag Sander Schilperoort

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag bewees Goudswaardse Boys dat de herfstdip nog niet achter de rug is. In de eerste tien minuten konden de Boys in deze burenclash nog aardig meekomen, maar na de gemiste penalty van ZBVH waren de bezoekers heer en meester.

Een voorzet van Stan van de Zande werd door Goudswaardse Boys-verdediger Bart Dam ongelukkig met de hand getoucheerd en de bal belandde op de stip. Doelman Bryan Huijzers keerde echter de kalktrap van Robin Konijnendijk. De Goudswaardse sluitpost voorkwam vervolgens op overtuigende wijze dat Wessel Schouwink en Twan Breure de Zuid-Beijerlanders op voorsprong konden brengen. De enige scoringsmogelijkheid in de eerste helft namens de gastheren was voor Darwyn Pennock, maar zijn schot ging voorlangs het ZBVH-doel.

Gedurende de tweede helft ging de strijd wat meer gelijk op. Na tien minuten ontbrak het Goudswaarder Thomas Keijzer aan enig fortuin toen zijn schot van grote afstand de lat boven doelman Yarno Teuling trof. Kort daarop claimde de thuisclub tevergeefs een penalty toen Thomas van Peperstraten in kansrijke positie door ZBVH-verdediger Mark Burger hardhandig van de bal werd gezet. Aan de overzijde was het doelman Bryan Huijzers die met een aantal formidabele reddingen zijn doel schoon hield. Ofschoon het ongepast is om als excuus aan te voeren, dient gezegd te worden dat de wispelturige arbitrage merkwaardig vaak in rood/zwart voordeel uitviel. Dientengevolge kwam Goudswaardse Boys qua gele kaarten als glorieuze winnaar uit de bus.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren