Ouderen krijgen in de Hoeksche Waard een opfriscursus rijvaardigheid.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto's PR

MAASDAM – In de kantine van FC Binnenmaas zijn zo’n zestig 60+ers aanwezig bij de opfriscursus rijvaardigheid die georganiseerd is door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard.

De opfriscursus is bedoeld voor weggebruikers die al jaren hun rijbewijs hebben. Zij hebben al heel wat kilometers afgelegd, verkeerservaring genoeg dus. Maar voor veel mensen is het al lang geleden dat zij zich voor het laatst verdiept hebben in de verkeersregels.

Jan de Jong en Hans Molman van Veilig Verkeer Nederland zijn blij de zijn met de enorme belangstelling. Jan de Jong vertelt dat zij 40 mensen hebben moeten teleurstellen. Ook de cursus die op 28 november in Streona in Strijen gegeven wordt, is al helemaal vol.

Maak een punt van nul

Ieder verkeersslachtoffer is er één te veel. Daarom maken we een punt van nul. We willen zoveel mogelijk mensen bewust laten worden dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid heeft om verkeersongevallen te voorkomen.

Geen examen

In een ontspannen sfeer krijgen de deelnemers uitleg over de verkeersregels, doen zij een reactietest en kunnen ze een ogentest doen. Na de praktijk rijden de deelnemers een half uur in hun eigen auto door de Hoeksche Waard met een instructeur.
Jan de Jong benadrukt de cursus geen examen is, maar dat het inzicht geeft in hoe de verkeerskennis ervoor staat en de deelnemers krijgen persoonlijk en deskundig advies over hun rijstaal.

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard zet zich samen met Veilig Verkeer Nederland, politie, provincie en het Waterschap het hele jaar door in voor verkeersveiligheid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren