Goudswaardse Boys onderuit tegen Excelsior Rotterdam

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag incasseerde Goudswaardse Boys de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Dat de ploeg van trainer Leo Tol tegen de laaggeclasseerde Rotterdammers tegen zo’n zeperd zouden aanlopen zag niemand na de eerste 45 minuten aankomen.

De Boys waren oppermachtig en kwamen dan ook conform de veldverhouding in de 27ste minuut op voorsprong. Een inzet van Robin Verhoeven werd door Excelsior-keeper Khalid Ettabachi slechts gedeeltelijk gekeerd en de rebound was een prooi voor Benjamin Eenkhoorn: 1-0.

Na de onderbreking leek het een kwestie van tijd dat de score verdubbeld zou worden, maar niets was minder waar. Na twaalf minuten belandde de bal op de Goudswaardse penaltystip. Dit was op zijn minst discutabel omdat slachtoffer Luigino Ruphan Philomeno Martis ten val kwam door zelf op de enkel van de inglijdende doelman Bryan Huijzers te gaan staan. Ismael Charbouch had daar geen boodschap aan en benutte de kalktrap: 1-1. Enkele minuten later had Benjamin Eenkhoorn het geluk niet aan zijn zijde toen zijn schuiver via de paal naast het Rotterdamse doel verdween. Aan de overzijde strafte in de 18e minuut Luigino R.P. Martis geklungel in de Goudswaardse defensie resoluut af: 1-2. Ondanks een gigantisch slotoffensief van de thuisclub kwam er geen verandering meer op het scorebord.

[ngg src=”galleries” ids=”191″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”30″]Foto’s: Jacob Haan.