Winters wandelen plus wild eten op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het schathuisje op Tiengemeten - Foto Herberg Tiengemeten

TIENGEMETEN – Een stevige winterse wandeling door het ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan zondagmiddag 15 december. Deze Wilde Winterwandeling biedt een vaartochtje, een mooie wandeling over het natuureiland, plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

De Wilde Winterwandeling start om 14.30 uur in de veerhaven van Nieuwendijk. Aan boord van salonboot ‘Heicondias’ is er warme chocomelk en vertellen de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland over de geschiedenis en de cultuur van het  voormalige agrarische eiland. Na de overtocht, volgt een ruige wandeling over de ‘toendra’s van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt, als het winterweer op 15 december wat milder is, maken de gidsen wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien.

Na een tocht van circa anderhalf uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden. Binnen staat de stoof van wilde gans al op het vuur en liggen de Hooglander-burgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes, huisgemaakte aardappelpuree en salades. Voor vegetariërs biedt de herberg alternatieve wintergerechten zonder vlees.

Na de gezellige wildmaaltijd wandel je terug naar de veerhaven en ervaar je de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De terugvaart is om 19.00 uur. 

Kosten all in €33,- p.p. (incl. overtocht, chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet) Kinderen tot 12 jaar €16,50. Reserveren kan op https://www.herbergtiengemeten.nl/cultuur/wilde-winterwandeling


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren