Inwoners Zuid-Holland kiezen voor taxi om naar het vliegveld te reizen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Taxi2Airport.com

HOEKSCHE WAARD – Inwoners van Zuid-Holland nemen steeds vaker de taxi om naar het vliegveld te reizen, zo blijkt uit onderzoek van de taxidienstverlener Taxi2Airport. In de afgelopen zes jaar is het aantal taxiritten richting het vliegveld verdubbeld.

Meeste ritten van en naar Schiphol 

Veruit de meeste taxiritten hebben Schiphol (61%) en Rotterdam – The Hague Airport als start,- en eindpunt (22%). Eindhoven Airport (9%) neemt de derde plek in en kende naar verhouding de grootste groei qua aantal ritten. De groei van het aantal reizigers (van 3,4 miljoen 6,2 miljoen in de periode 2013-2018) zorgde voor een vergelijkbare kleine verdubbeling van het aantal taxiritten.

Taxi populair vanwege vertragingen op het spoor en dure parkeerplaatsen
Zuid-Hollanders prefereren de taxirit naar het vliegveld boven drukke treinen. Met name Schiphol kent regelmatig vertragingen, waardoor de taxi een interessant alternatief is. Het afreizen met de eigen auto is niet populair vanwege de hoge parkeerkosten rondom de vliegvelden. Ook verschenen er veel negatieve verhalen in de media over het zogenaamde valid parking.

Verder wordt ook het comfort genoemd als voordeel van de taxi. Thuis worden opgehaald om vervolgens bij het vliegveld te worden afgezet wordt door veel reizigers als makkelijk en stressloos omschreven.

Wie zelf een taxi wilt regelen naar Schiphol of vliegveld Rotterdam – The Hague Airport kan dit doen via Taxi2Airport (beoordeling 4,5 uit 5 – bron: Trustpilot – Taxi2Airport).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren