WMO raadsbesluit gunstig voor inwoners gemeente Hoeksche Waard

597
Foto pr

HOEKSCHE WAARD – De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 3 december 2019 besloten om 700.000 euro extra beschikbaar te stellen voor WMO hulpmiddelen voor hulpbehoevenden in de gemeente Hoeksche Waard. Dit bedrag komt bovenop het beschikbaar gestelde budget in de begroting 2020. De gemeenteraad moest dit besluit nemen, omdat de gemeente noodgedwongen een contract met een nieuwe leverancier moest sluiten.

Het raadsbesluit gaat over het leveren van hulpmiddelen om inwoners te ondersteunen in hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en maatschappelijke contacten. Deze taak die staat in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Met de huidige leverancier was het niet meer mogelijk deze taak uit te voeren. De overeenkomst met de huidige leverancier van hulpmiddelen is inmiddels ontbonden. In een spoedprocedure is een aanbesteding met twee leveranciers afgerond.

De gemeente heeft in alle zorgvuldigheid de spoedprocedure in het belang van de inwoners van de gemeente gevoerd en de gemeenteraad heeft dit afgerond met een unaniem besluit tijdens de besluitvormende raad van 3 december.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Comments are closed.