Goudswaardse Boys onderuit tegen WCR

Foto Sander Schilperoort

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag moest Goudswaardse Boys in een tumultueuze slotfase de punten aan de bezoekers uit Rhoon afstaan.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de thuisclub, want na vier minuten stond Wouter Bijl op de juiste plaats om een door Patrick van Duijl en Joeri Heistek opgezette aanval af te ronden: 1-0. De formatie van trainer Leo Tol dicteerde weliswaar de wedstrijd, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit optische veldoverwicht niet. Aan de overzijde stichtte WCR behoudens enkele speldenprikken van Darragh Zondervan weinig gevaar. Op slag van rust brak Joeri Heistek door de WCR-defensie, maar hij stuitte op sluitpost Stefan Roukema.

In de tweede helft waren de rollen geheel omgedraaid. WCR drong de Boys ver terug op eigen helft en het was voornamelijk aan doelman Bryan Huijzers te danken dat de schade door treffers van Jeremy van der Ent en Mitchel Keikes tot 1-2 beperkt bleef. Pas in de 87ste minuut kwamen de gastheren eigenlijk uit het niets langszij. Nardo Tol bereikte op rechts Johan Bestebreur en diens afgemeten voorzet werd door Benjamin Eenkhoorn beheerst langs keeper Stefan Roukema gewerkt: 2-2. Met nog één minuut op de klok leek WCR-aanvaller Darragh Zondervan alsnog de -verdiende- 2-3 te scoren, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Onder druk van de spelers van WCR koos de arbiter, die zijn vaste territorium tussen de beide strafschopgebieden daarvoor moest verlaten, eieren voor zijn geld en gaf de 2-3 zijn fiat.

Foto’s Zaterdag 7 december 2019 Goudswaardse Boys – SV WCR  door: Jacob Haan.

[ngg src=”galleries” ids=”207″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”0″]