Autoverzekering het duurst in Zuid-Holland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Inwoners van Zuid-Holland, dus ook van de Hoeksche Waard, betalen het meest voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van een prijsvergelijkingswebsite. Gemiddeld betalen zij € 721 per jaar voor de autoverzekering. Dat is ongeveer 20 procent meer dan het landelijk gemiddelde. Vooral jongeren moeten steeds dieper in de buidel tasten om de autoverzekering te betalen.

Hoogte premie afhankelijk van woonplaats en leeftijd

De hoogte van de premie van de autoverzekering is van verschillende factoren afhankelijk. Zo wordt er onder andere naar de woonplaats van de verzekerde gekeken. De kans op een ongeluk in een stad is groter dan op het platteland. Vandaar dat mensen uit grote steden ook meer geld betalen voor hun autoverzekering. In Zuid-Holland is de premie dus het hoogst. Voor een allrisk autoverzekering betaalt men in deze provincie maar liefst € 1236 per jaar! In Friesland betalen automobilisten het minst voor de autoverzekering. Een WA-verzekering kost gemiddeld € 502 en een allriskverzekering € 894. Naast de woonplaats, wordt er ook naar de leeftijd van de bestuurder gekeken. Jongeren hebben minder rijervaring, waardoor de kans op een ongeluk groter is. Jongeren uit Zuid-Holland moeten veel geld neerleggen om de premie van de autoverzekering te betalen. Een WA-dekking voor deze doelgroep kost maar liefst € 1532 per jaar. Een allriskverzekering is al helemaal onbetaalbaar voor jongeren uit Zuid-Holland. Deze verzekering kost voor hen gemiddeld € 2.063!

Besparen op de autoverzekering

Gelukkig kunnen Zuid-Hollanders op een aantal manieren besparen op de autoverzekering. Allereerst is het verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Hiervoor kunnen zij verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier bespaart men al gauw € 200 op jaarbasis. Daarnaast kunnen mensen met voldoende spaargeld ervoor kiezen om de autoverzekering gelijk voor één jaar te betalen in plaats van in maandelijkse termijnen. Hiermee kunnen mensen ongeveer 6 procent op de premie besparen. Ook is het verstandig om kleine reparaties zelf te betalen om de goedkoopste autoverzekering te behouden. Als mensen schade claimen dan vallen zij terug in schadevrije jaren. Hierdoor stijgt de premie. Ook kunnen automobilisten ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. De premie van de autoverzekering wordt hierdoor lager.

 

Kies voor de juiste dekking

Tot slot is het goed om te kijken of de auto wel de juiste dekking heeft. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 46 procent van auto’s in Nederland oververzekerd is. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie van de autoverzekering is. De keuze voor de juiste dekking is gebaseerd op de dagwaarde van de auto. Dit is het bedrag dat mensen krijgen uitgekeerd als de auto bijvoorbeeld gestolen wordt. Veel mensen staan er niet bij stil dat de waarde van hun auto daalt. Daarom kunnen automobilisten het beste na een paar jaar voor een andere autoverzekering kiezen. Over het algemeen kunnen mensen een auto jonger dan vijf jaar het beste allrisk verzekeren. Is de auto tussen de vijf en tien jaar oud? Dan past een WA+ verzekering het beste bij de auto. Is de auto ouder dan tien jaar? Dan is een WA-verzekering voldoende.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.