Solon initieert ‘culturele hub’ in Oud-Beijerland

247
FOTO PR

HOEKSCHE WAARD – Advies- en trainingsbureau Solon management & organisatie is sinds 2008 gevestigd in Oud-Beijerland en gespecialiseerd in HR dienstverlening, onderzoek, training, coaching en organisatieadvies. Veel van haar opdrachtgevers behoren tot bekende culturele organisaties, zoals het Rijksmuseum Amsterdam, Kunstmuseum Den Haag en diverse theaters. Voor de teamleden van Solon heeft kunst, cultuur en muziek dan ook een bijzondere plek in hun leven. Vanuit die passie heeft Solon een kleinschalige ‘culture hub’ geïnitieerd.

Culturele hub

Directeur Rianne van Leenen: ‘Gedurende 2 jaar wordt een aangrenzend deel van ons bestaande kantoor in Oud-Beijerland beschikbaar gesteld als culturele ontmoetingsplaats. Lokale culturele stichtingen en verenigingen kunnen hier met elkaar in contact komen. Zo kunnen we nieuwe initiatieven die geen eigen vergaderplek hebben faciliteren. Ook bieden we hiermee ruimte aan kunst. Kunstenaar Jeroen van Unen werkt en presenteert zijn werk in de culturele hub. Solon hoopt op deze wijze mooie samenwerkingen en nieuwe culturele initiatieven te stimuleren.’

Feestelijke jaaropening op 30 januari

Om het nieuwe jaar feestelijk te starten en geïnteresseerden een goed beeld te geven van de culturele hub, organiseren we op donderdag 30 januari vanaf 16.30 uur een feestelijke jaaropening. Tijdens de feestelijke jaaropening is er uiteraard gelegenheid tot netwerken en wordt er voor wat lekkers gezorgd. De jaaropening start met een kennismaking en uitleg over het initiatief door directeur Rianne van Leenen. Daarna presenteert kunstenaar Jeroen van Unen zijn werk en kan iedereen vanaf 17.00 uur genieten van een concert van de twaalfkoppige Afro-Europese band Phronexix. De band biedt swingende Afrobeat en Global Music. De bandleden zijn een kleurrijke mix professionele muzikanten uit Kameroen, Nigeria, Ghana, België en de Verenigde Staten.

Iedereen is welkom!

Ben je lid van een vereniging of stichting, ben je bezig met een nieuw cultureel initiatief, of ben je kunstenaar of muzikant en wil je kennis maken met de culturele hub? Je bent van harte welkom op donderdag 30 januari tussen 16.30 uur tot circa 18.30 uur aan de Laurens Janszn. Costerstraat 15-C in Oud-Beijerland. Je aanmelden kan via [email protected].

De feestelijke jaaropening vindt plaats tijdens de HR-expertdag van Solon. In de middag voorafgaand aan de jaaropening organiseert Solon twee interessante expertmeetings over vitaliteitsmanagement en diversiteit en inclusie op de werkvloer. Neem voor meer informatie contact op met Joyce van de Wetering via [email protected] of telefonisch via 0186 – 62 19 44. Deelname is geheel gratis, maar aanmelden via Joyce is wel vereist.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.