Zinkweg onderuit bij Simonshaven

Foto Jacob Haan

SIMONSHAVEN – Even verrassend als terecht ging Zinkwegse Boys uit bij Simonshaven met 3-1 onderuit. Na een 0-0 ruststand kwam ZWB vlot na de thee op 0-1 maar uit 2 vrije trappen kon de spits van Simonshaven geheel vrij inkoppen en ineens stond het 2-1. Zinkweg leek hierna op 2-2 te komen maar de treffer werd afgekeurd. Diep in blessuretijd viel de 3-1 en tevens het doek voor de Boys.

[ngg src=”galleries” ids=”218″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”0″]Foto’s Jacob Haan

Met de statistieken vooraf [Zinkweg 16 uit 10 en Simonshaven 3 uit 10] zou je verwachten dat ZWB wel even ging winnen. Trainer Nasser Abdalla moest het vandaag echter doen zonder een drietal spelers waaronder o.a. de geschorste centrale verdediger Eric den Outer. Ook op het middenveld en voorin moest geïmproviseerd worden. In de eerste helft bleek al vlot dat het stroef liep bij ZWB. De gewoonlijke automatismen ontbraken en veel ballen werden ingeleverd. Een gretig Simonshaven, wat net een zeer geslaagd trainingskamp achter de rug had, stroopte de mouwen flink op en het spel golfde heen en weer. Na louter wat kleine mogelijkheden duurde het in de 1e helft lang voordat de eerste echte kans van de wedstrijd kwam. Het was in de 29e minuut Rahman al Turky die namens de Boys vanaf 20 meter hard op de onderkant van de lat schoot. Simonshaven kwam met de schrik vrij maar kreeg 3 minuten later zijn eerste kans. De spits brak door maar mikte net naast de goal van Melvin Nagy. Op slag van rust waren er 2 kansen voor John Ackon maar eerst redde keeper Johan van Es knap met zijn voet en de 2e keer mikte Ackon net naast, ruststand 0-0.

Zinkwegse Boys schoot in de 2e helft goed uit de startblokken en kwam in de 48e minuut op 0-1 door John Ackon. Hij tikte, na een goeie combinatie met Kevin Brasser, de bal laag in de hoek. Zo’n 10 minuten later kreeg Simonshaven een vrije trap. De bal werd voor het doel gebracht en geheel ongehinderd binnen gekopt, 1-1. Het combinatiespel van ZWB bleef ook hierna ver onder het gebruikelijke niveau en Simonshaven, tot op het bot gemotiveerd door de gescoorde goal, rook dat er wat te halen viel. Wederom kreeg de ploeg een vrije trap vanaf nagenoeg dezelfde positie. De geschiedenis herhaalde zich. Wederom werd er zeer slecht verdedigd want ook nu kon de spits ongehinderd de 2-1 binnenkoppen. ZWB moest hierna risico’s gaan nemen en het moest in de tegenstoot tot 2 keer toe een bal uit de eigen doelmond werken. In de 79e minuut leek de 2-2 te vallen. Een voorzet vanaf links werd door Simonshaven-goalie van Es weggestompt en door Jamal Abdalla, die uit de dekking voor zijn man kwam, ingeschoten. Hierna floot de scheidsrechter en keurde de goal af voor buitenspel. De rapen waren even gaar want Jamal kon nooit buitenspel gestaan hebben maar de uitleg was dat er tijdens de voorzet een andere Zinkwegger buitenspel stond. ZWB probeerde het hierna nog wel door meerdere mensen door te schuiven maar de goal viel in de 94e minuut aan de overkant waardoor de punten in Simonshaven bleven.