IKC De Schelf omarmt de sociale weerbaarheidstraining Rots en Water en maakt daarmee het kindcentrum tot de veiligste en fijne plek voor kinderen uit ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto de Schelf

‘s-Gravendeel – “De Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het Water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld heel boos wordt,” zo vertelt directrice Lisette van den Brugge.

Op IKC De Schelf heeft het sociaal emotioneel leren een belangrijke plaats binnen het onderwijs. Het kindcentrum besteedt veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Tijdens het recente bezoek van de onderwijsinspectie werd dit ook bevestigd. Het goede pedagogische klimaat, de fijne onderlinge omgang tussen leerlingen, maar ook tussen leerling en leerkracht werden in ons rapport als zeer positieve punten benoemd.

Lisette van den Brugge: “Bevinden kinderen zich in een fijne omgeving, waar ze zich veilig en prettig voelen, dan komen ze tot leren. Wij werken nu bijna twee jaar met deze methode en wij als leerkrachten, maar ook onze ouders, zien en merken het effect op de kinderen. Het leuke van de methode Rots en Water is dat kinderen echt op een actieve manier leren. Het is een kwestie van doen en geen invuloefening in een boekje.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page